Ludovic Orban: Avem datoria să-i asigurăm victoria lui Klaus Iohannis

Dora Vulcan | 08.08.2019

Participarea lui Klaus Iohannis la reuniunea PNL reprezintă startul campaniei pentru al doilea mandat al lui Iohannis la Cotroceni.

Pe aceeași temă

Liberalii se întrunesc joi în Consiliul Național al partidului, la care va participa și președintele României, Klaus Iohannis. Rareș Bogdan va fi ales prim-vicepreședinte la propunerea lui Ludovic Orban.

Cronologia evenimentelor (monitorizare Hotnews,ro)

UPDATE 17:42 Rareș Bogdan, propus prim-vicepreședinte PNL:

 • Fără dvs și fără cei care au pus stampila pe PNL, astăzi România avea o altă soartă. Atunci când spuneam că vom câștiga alegerile europarlamentare, erau unii dintre dvs, nu puțini, care zâmbeau sarcastic și întrebeau ce o fi pățit Rareș, e sănătos?. V-am spus că e nevoie de încredere.

 • În seara de 26 mai, nu ne-am bucurat suficient, vreau să-mi promiteți că bucuria o să o dublăm în data de 24 noiembrie.

 • Aceeastă victorie din 26 trebuie să fie prima dintr-un lung și de victorii.

 • A venit momentul să modernizăm România. Klaus Iohannis are nevoie de un partener și acela nu poate fi decât PNL. Bătălia pentru Cotroceni nu e bătălia unui singur om.

 • Ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Îi vom zdrobi. Când erați amenințați vă râdeau în față. Azi nu aveși ce să vorbiți cu ei, zdobiti-i în alegeri. Nu-i aduceți în casa voastră.

 • Va trebui să faceți față demagogiei în următoarele luni, celor care spun că toți sunt la fel. Uitați-vă la administrațiile liberale. Nu sunt toți la fel.

 • Nu avem nevoie de nimeni, de niciun aliat, avem nevoie de dumneavoastră și de bunul Dumnezeu.

 • Cheia o reprezintă datele de 10 și 24 noiembrie.

 • Am venit să nu mai plec, pentru a contribui și întoarce ce dvs ați făcut pentru mine și ceilalți 9 europarlamentari. Am venit ca eu să fiu alături de dvs la alegeri în fiecare comună.

UPDATE 17:29 Liberalii au aprobat fuziunea cu PACT al lui Sebastian Burduja.

UPDATE 17:18 Gheorghe Flutur, președintele Ligii Aleșilor Locali PNL:

 • Trebuie să venim cu lucruri concrete la populație. Am câteva propuneri pentru PNL: către populație trebuie să venim cu lucruri foarte clare: reforma statului trebuie făcută și susținută de PNL. Cu o administrație centrală care depășește 500.000 de oameni. Această reformă a statului nu poate fi făcută decât cu o reformă de fond a Constituției. Nu o putem petici, că e făcută după chipul și asemănarea lui Ion Iliescu, ea trebuie refăcută din temelii.

 • Trebuie să reducem decalajele dintre regiuni. La noi e o gâlceavă despre justiție, economic nimic.

 • Cu ce se confruntă administrația locală astăzi, lipsa de predictibiliate, nu putem previziona în privința bugetului.

 • OUG 114 - contractele în derulare sunt aproape toate blocate, s-au majorat prețurile la manopere și nu sunt bani. Proiectele noi, nu vin agenții la licitații.

 • Excedentul bugetar se pregătește să fie luat mișelește.

 • Creditare neprietenoasă, ne aprobă plafoane și apoi ne amenință că ni le iau.

UPDATE 17:37 Ludovic Orban:

 • Avem datoria să-i asigurăm victoria lui Klaus Iohannis

 • Am câștigat o bătălie, trebuie să câștigăm războiul. Obiectivul nostru e să câștigăm tpate alegerile.


UPDATE 16:25 La reuniunea PNL participă Andrei Năstase, liderul Platformei „Dreptate și Adevăr” din Republica Moldova.

„Aceste vremuri au dat și lideri veritabili. Unul dintre ei e cheia de boltă a statului de drept și a luptei pentru salvarea democrației, Klaus Iohannis (...) În vreme ce în Republica Moldova instituțiile au capitulat, în România, un veritabil om de stat a dus alături de PNL o luptă ca instituțiile să rămână libere”, a spus Năstase, precizând că „votul pentru Iohannis e și un vot pentru Basarabia”.

De altfel, liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, luni, că liberalii vor demara strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii lui Iohannis pe 10 august.

„E un moment simbolic. Niciodată în România să nu se întâmple ce s-a întâmplat, când forțele de ordine în loc să apere cetățenii s-au transformat în agresori”, a spus Orban.

***

Pe oridinea de zi a ședinței care va întruni peste 3.500 de membri PNL, parlamentari, primari şi aleşi locali, se află alegerea unui prim-vicepreședinte al partidului, pentru care președintele Ludovic Orban l-a propus pe Rareș Bogdan.

De asemenea, delegații vor vota fuziunea dintre Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor și PNL, iar conducerea partidului își va prezenta bilanțul politic.

La reuniunea liberalilor vor lua cuvântul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, Rareș Bogdan, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, Florin Cîțu, liderilor senatorilor PNL și Gheorghe Flutur, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22