Ludovic Orban: Cred că va fi cea mai mare prezență la primul tur al alegerilor prezidențialelor

Laurentiu Gheorghe | 10.11.2019

Premierul Ludovic Orban este optimist și a declarat că s-ar putea înregistra cea mai mare prezență primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Pe aceeași temă

Orban pune creșterea prezenței la urne pe seama modificărilor legislative care au permis extinderea votului în diaspora la trei zile și introducerea votului prin corespondență.

„Este o prezență bună și cred că va fi cea mai mare prezență din istoria primului tur al alegerilor prezidențiale, ceea ce arată că îmbunătățirea condițiilor de exercitare a dreptului de vot permite mai multor români să voteze și sunt convins că și în continuare, la alegeri, numărul românilor din diasporă care își vor exercita dreptul de vot va crește”, a declarat, duminică, Ludovic Orban, la sediul PNL, relatează Mediafax.

De asemenea, acesta a transmis că procesul electoral se desfășoară în condiții bune, fiind înregistrate „doar incidente minore”.

„În ceea ce privește derularea procesului electoral, procesul electoral se derulează în condiții foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât la votul exprimat în țară, cât mai ales în diasporă, unde procesul este fluid, unde, practic, toate Birourile Electorale ale secțiilor de votare sunt funcționale, unde nu avem semnalări legate de niciun semn de obstrucție și, dimpotrivă, o fluidizare foarte bună a procesului electoral, ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări, care în sfârșit au permis românilor din diasporă să își exercite dreptul de vot în cele mai bune condiții”, a afirmat Ludovic Orban.

Șeful Executivului a spus că PNL va efectua o numărătoarea paralelă a voturilor, după primul tur de scrutin al prezidențialelor.

„Suntem pregătiți. Vom face numărătoarea paralelă, vom confrunta datele numărătorii paralele cu datele care, din fericire, vor fi făcute publice, nu așa cum au dorit alții, să ascundă de ochii lumii, practic, modul în care se derulează centralizarea rezultatelor și vom avea și noi rezultate, astfel încât să comparăm cu rezultatele oficiale”, a explicat Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22