Ludovic Orban i-a cerut ministrul Muncii să-l demită pe șeful ITM: Poate nu-l mai văd pe acolo

Laurentiu Gheorghe | 20.01.2020

Premierul Ludovic Orban i-a cerut în ședința de guvern de luni ministrului Muncii, Violeta Alexandru, să-l demită pe șeful Inspecției Muncii după ce acesta nu a plătit salariile în luna decembrie.

Pe aceeași temă

„Poate nu îl mai văd pe șeful ITM pe acolo” s-a adresat Ludovic Orban ministrului Muncii care a răspuns că acesta este „în evaluare”.

​Informat de Violeta Alexandru că face evaluări la instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii, premierul Ludovic Orban a comentat scurt: „Poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe acolo”. Violeta Alexandru a avut un moment de ezitare, după care i-a răspuns doar: „sunt în evaluare”.

Dialogul dintre cei doi:

- Violeta Alexandru: Suntem în proces de organizare și a instituțiilor din coordonare. În foarte scurtă vreme veți avea o primă informare cu rezultatele acestei evaluări.

- Ludovic Orban: Poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe acolo.

- Violeta Alexandru: Sunt în evaluare.

La jumătatea lunii decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că ia în calcul demiteri la Inspecția Muncii, după ce angajații au primit salariile diminuate deoarece „șeful ITM a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătorești și a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziție și când a venit momentul să plătească salariile a constatat că nu are suficienți bani ca să plătească salariile”.

„Eu voi lua decizia împreună cu ministrul Muncii, care să fie rezultatul unei analize a ceea ce a făcut șeful de la Inspecția Muncii”, a spus Orban la vremea respectivă.

Salariile angajaților din inspectoratele teritoriale de muncă nu au fost plătite pe luna noiembrie. Instituția centrală a luat decizia de a plăti datorii restante ca urmare a unor litigii vechi de peste doi ani.

Șeful Inspecției Muncii este Danteș Nicolae Bratu, care lucrează la Inspecția Muncii din 1999 și a condus instituția din 2011, evoluând de la funcția de inspector de muncă la cea de inspector general de stat.

Danteș Nicolae Bratu a revenit în octombrie 2019 la conducerea Inspecției Muncii și va avea funcția de inspector general de stat, după ce anterior fusese detașat ca secretar general al Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22