Ludovic Orban, in dezacord cu presedintele Iohannis: Liberalii trebuie sa sustina in continuare Codul Fiscal

T.d. | 02.08.2015

Pe aceeași temă

Ludovic Orban nu este de acord cu presedintele Iohannis pe tema Codului Fiscal. Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor crede ca liberalii trebuie sa sustina in continuare masurile de relaxare fiscala.

"Inteleg ingrijorarile presedintelui Iohannis. Eu nu cred ca trebuie sa pedepsesti economia romaneasca, societatea romaneasca, pentru faptul ca un guvern  nu este de incredere si nu prezinta garantii ca se incadreaza in tintele fiscal-bugetare stabilite”, a declarat liderul liberal intr-o interventie televizata, potrivit Ziare.com.

Prin opinia exprimata, Ludovic Orban se pozitioneaza in contradictie cu presedintele Klaus Iohannis, dupa ce seful statului a decis sa trimita spre reexaminare in Parlament noul Cod Fiscal.

Argumentand decizia luata, Iohannis a aratat ca Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza si modul in care este facuta.

"Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului Fiscal. Am facut acest lucru cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar. Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta.

Pentru consolidarea performantelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie sa fie sustenabile. Dezvoltarea reala, calitativa, se obtine prin politici economice bine gandite, care depasesc interesele politice si rezolva problemele profunde ale economiei noastre
", a explicat seful statului.


“Guvernul nu va reveni asupra Codului Fiscal"

Sub nicio forma Guvernul nu va reveni asupra masurilor din noul Cod Fiscal, sustine ministrul de Finante. Eugen Teodorovici crede ca actul normativ va trece in forma initiala in sesiunea parlamentara extraordinara din august.

“Nu este cazul ca acest Guvern să revină asupra acestor măsuri prevăzute în Codul Fiscal. Sunt convis că se vor găsi măsuri care să compenseze la un moment sau altul dacă situaţia o va impune.

Dar să revenim asupra a ceea ce este prevăzut acum în Codul Fiscal, asta sub nicio formă", a declarat Teodorovici.

Mai mult, seful de la Finante isi exprima convingerea ca actul normativ nu isi va schimba forma pana la intrarea in sesiunea parlamentara extraordinara din august.

"Nu văd ce altfel de discuţii ar mai putea să fie pe măsuri, nu văd neapărat care ar fi efectul puternic al aplicării treptate a unor măsuri.

Eu sunt pentru a produce în economie toate acele efecte de care economia are nevoie, dar efecte considerabile. Pentru că, altfel, o amăgire a aplicării treptate a unor astfel de măsuri nu produce efectele scontate", a continuat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22