Ludovic Orban l-a revocat pe Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat de la Ministerul Culturii

Laurentiu Gheorghe | 14.11.2019

Ludovic Orban l-a demis, joi, pe ultimul secretar de stat moștenit de la PSD, pe Mădălin Voicu, de la Ministerul Culturii, Direcția Cultură Scrisă și Creație Contemporană, exclusiv în domeniul muzical.

Pe aceeași temă

Mădălin Voicu a deținut cinci mandate de deputat PSD, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Cultura si Arte, iar Guvernul Ponta l-a susținut la un moment dat pentru postul de consul al României la Bonn.

Mădălin Voicu a fost protagonistul unui mare scandal, fiind cercetat de DNA in dosarul „Partida Romilor”, in care a fost acuzat de trafic de influenta, fals in declarații și spălare de bani, in forma continuata. Ca si in alte cazuri, PSD l-a apărat în Parlament, așa că Madalin Voicu și-a păstrat imunitatea și nu a putut fi retinut si arestat preventiv, asa cum cerusera procurorii DNA.

Demiterea i-a fost cerută și de deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei de Cultură din Parlament, care s-a adresat premierului PNL Ludovic Orban cerându-i să îl dea afară pe Mădălin Voicu, conform Mediafax.

„Toți oamenii guvernului PSD sunt incompetenți și numiți pe pile, zice PNL. Mai puțin Mădălin Voicu. Pare că premierul Orban încă îl așteaptă „cu brațele deschise“ pe Voicu în PNL, din 2009 încoace. Mădălin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii rămas în funcție după schimbarea guvernului. Și pentru că n-a dat semne, în doi ani și jumătate la Minister, că a făcut ceva, orice, concret acolo, care să-l facă vital și de neînlocuit pentru cultura României, sub cel mai toxic ministru al Culturii din istoria țării, din două una, criteriul competenței pentru PNL e ori să fi stat trei ani degeaba pe banii statului, ori să ai relații tandre, de lungă durată, cu liderul partidului. În oricare variantă, e vorba de ipocrizie. Cruntă. (...) Și știți ce zicea Mădălin Voicu, vechi membru PSD, despre moțiunea de cenzură? Spunea că „Moțiunea nu o să treacă. Am eu un feeling, așa. La 25 de ani de experiență în politică, știu și care e pulsul realității“. Probabil același feeling îl face să creadă că s-a înșurubat pe viață în biroul de secretar de stat", a scris Bulai, pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22