Ludovic Orban: Mai avem nevoie de 65 de voturi ca să demitem Guvernul

Redactia | 15.12.2018

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, într-o emisiune la Digi24, că demiterea Guvernului Dăncilă se află în mâinile UDMR sau ALDE, și speră în negocierile de ultimă oră.

Pe aceeași temă

”Mai avem nevoie de 65 de voturi (pentru a trece moțiunea – n.r.). Parlamentarii care sunt independenți astăzi și care îl urmează pe Victor Ponta sunt alături de noi și susțin această moțiune de cenzură. Important e să-ți vină din celelalte grupuri: din grupul PSD, din grupul ALDE, de la UDMR, de la minorități. Ecuația momentul e clară și simplă în momentul de față, oricine poate să o înțeleagă: dacă UDMR sau ALDE se dislocă de lângă actuala putere și votează moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă este căzut, vă dau scris. În două zile se construiește o majoritate imediată”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă ar fi dispus ca, în schimbul voturilor pentru demiterea Vioricăi Dăncilă, ar fi dispus să negocieze cu social-democrații un viitor premier tot de la PSD, liderul PNL a respins categoric.

”Credeți că noi dăm jos un premier PSD ca să punem un alt premier PSD? Mi se pare o chestiune absolut ilogică”, a subliniat el.

Orban a reiterat că propunerea de prim-ministru din partea PNL este el, dar că se află într-o situație aparent paradoxală date fiind luările de poziție ale lui Victor Ponta și Kelemen Hunor pe acest subiect.

”Opoziția e formată din PNL, USR și PMP. Ceilalți actori care îți intră în joc… păi ce să fac eu când Ponta îmi zice: ”păi eu nu votez o moțiune de cenzură ca să îl pun pe Orban premier”. Atunci eu nu mai pot să îmi depun candidatura. Iar după ce mă pune Ponta în situația că nu mai pot să mă prezint pe mine drept candidat, UDMR îmi zice: ”nu, domnule, că eu vreau să văd candidatul de prim-ministru. Eventual vreau să văd și lista întregului Cabinet pe care îl puteți genera (…) Situația este următoarea: în cazul în care un Guvern pică, se declanșează negocieri la Palatul Cotroceni. În ceea ce ne privește pe noi, am spus foarte clar că suntem gata în orice moment să ne asumăm răspunderea guvernării”, a spus Ludovic Orban.

Birourile Permanente reunite au decis ca moțiunea de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Dăncilă va fi citită luni, urmând să fie dezbătută și votată joi într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

PNL, USR, PMP și deputații neafiliați grupați în jurul lui Victor Ponta au înregistrat vineri dimineață la Parlament moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22