Ludovic Orban: Ne aflăm într-o situație în care hoții, adică PSD, strigă hoții

Laurentiu Gheorghe | 06.07.2020

Premierul Ludovic Orban a acuzat luni o firmă apropiată de PSD că blochează licitația organizată de Guvern pentru 115 milioane de măști de protecție destinate persoanelor vulnerabile.

Pe aceeași temă

Premierul Ludovic Orban a acuzat PSD în Parlament, unde a fost chemat să dea explicații pe tema achizițiilor de la Unifarm, de ipocrizie și că vrea să abată atenția de adevăratele probleme.

„În ceea ce privește achizițiile uitați-vă la achizițiile guvernamentale. Cu cât s-au făcut acestea: achiziția de măști pentru elevii care au susținut examene s-a făcut cu 1,42 de lei pe bucată; achiziția pentru persoane defavorizate, care este contestată de o companie abonată la contracte cu Primăria Capitalei, s-a finalizat la un preț unitar fără TVA de 0,61 de lei pe mască.

Îmi pare că ne aflăm într-o situație în care hoții, adică PSD, strigă hoții despre oameni care sunt deasupra oricăror bănuieli", a spus Orban la Parlament.

Licitația pentru măștile destinate persoanelor defavorizate a fost câștigată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, prin compania Naguma, a fost contestată de firma Best Achiziții, care a câștigat contracte cu spitalele din subordinea Primăriei București, a scris G4Media.ro

Firma Best Achiziții e deținută acum de Alexandru Vlad Mihai Cristescu, potrivit portalului Confidas, iar administrator este Mihaela Elena Neagu, care în trecut a fost acționar al firmei.

Orban a fost invitat să dea detalii despre presupusa legătură cu Unifarm, după ce DNA a început urmărirea penală a fostului director general al companiei de stat, acuzat că ar fi cerut mită pentru atribuirea unor contracte.

„Sincer, sunt uimit de subiectul pus în dezbatere pentru care e utilizată procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților. Acest subiect mi se pare că nu are legătură directă cu activitatea mea de premier. Se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și o cercetare a unei instituții a statului. În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios, să facă legături fără fundament între mine și activitatea unei societăți a statului despre care există o anchetă în curs. Mă bucur că există o anchetă, arată că instituțiile statului își fac datoria”, a spus Orban despre subiectul anchetei de la Unifarm.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, l-a acuzat pe Orban că a fraudat licitațiile din pandemie, spunând că un contract de 12 milioane de euro acordat unei firme de băuturi alcoolice pentru livrarea de măști „era paravan pentru primul tun dat de PNL în pandemie”.

De asemenea, Ciolacu, a mai spus despre Orban că a fost interesat „doar de bani” şi a reprezentat doar interesele „marelui stomac liberal” pe care „l-a hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie, în dispreţul legii”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22