Ludovic Orban: Nu cred că Dacian Cioloș va candida la alegerile przidențiale

Laurentiu Gheorghe | 08.01.2019

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, la Digi24, că nu crede că Dacian Cioloș va candida la prezidențiale, având în vedere măsurătorile din sondaje.

Pe aceeași temă

Orban a mai spus că speră ca fostul premier să-l susțină pe Klaus Iohannis în cursa prezidențială la al doilea mandat, președintele fiind cel care l-a propus în 2015 la șefia guvernului.

Orban a făcut aceste declarații comentând rezultatele unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, potrivit căruia Klaus Iohannis ar obține 34,9% din voturi în cazul alegerilor prezidențiale, iar Dacian Cioloș s-a clasa pe locul patru, cu 9,2% din voturi.

”Ar fi fost bine să-l avem în PNL, în mare parte a beneficiat de susținere din partea noastră. Dar a luat altă decizie. După părerea mea, nu cred că a fost foarte utilă pentru perspectiva alegerilor constituirea unui alt partid politic, dar e decizia sa”, a declarat Ludovic Orban. El a mai spus că a resimțit ”ca pe o nedreptate” decizia lui Dacian Cioloș de a-și face alt partid.

”Uneori a avut niște comentarii nu tocmai fair play față de PNL. Nu e fair play față de un partid care te-a sprijinit să spui lucruri care de multe ori sunt neadevărate. Dar nu vom intra într-un conflict politic. Oricine se opune PSD va fi un potențial partener pentru noi”, a mai spus liderul liberalilor.

Orban susține că PNL are acum în sondaje între 26 și 28 la suta, cifră raportată la numărul celor are declară că vin la vot, nu la totalul alegătorilor. ”PSD e într-o prăbușire clară, trendul este descendent. În ianuarie 2017, PSD avea 54, 55 la sută. PNL avea 16-17 la suta. Azi suntem aproape la egalitate. Din acest motiv nu mai fac alegeri parțiale, sunt zeci de localități fără primari”, a mai declarat liderul PNL la Digi24.

El a mai spus că până la 1 februarie PNL ar urma să definitiveze componența listei pentru europarlamentarele din mai. Liderul PNL susține că procentul euroscepticilor a crescut în România cu circa 6-7 procente.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22