Ludovic Orban: PNL nu a discutat despre numirea lui Ungureanu la SIE

P.c. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

Ludovic Orban, liderul deputaților liberali, a declarat ca PNL nu a discutat despre numirea lui M.R. Ungureanu la sefia SIE, acesta fiind atributul presedintelui Romaniei. Orban a mai precizat ca PNL va vota pentru aceasta numire.

 

"Nu a existat o discuție. Este atributul președintelui de a propune directorul SIE. Nu era necesar un vot în Biroul Politic (n.r. al PNL), pentru că nu este o funcție politică. Dacă era ministru sau reprezentant într-o instituție publică era nevoie de un astfel de vot, dar pentru directorul SIE nu este necesară o astfel de dezbatere. Este atributul președintelui care l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu și grupurile PNL vor susține această candidatură", a spus Orban, citat de Agerpres.

 

CITITI SI: Acord pentru convocarea Biroului Parlamentului Reunit, luni, la ora 13, in cazul numirii lui MR Ungureanu la SIE (SURSE)

 

Orban a mai spus ca PNL va cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru votul în cazul acestei propuneri daca vor exista incercari de blocare a procedurilor : "Dacă sunt tertipuri procedurale s-ar putea să apelăm și la această metodă de convocare prin intermediul a patru membri de la Cameră și a cinci membri de la Senat, dar eu nădăjduiesc să nu fie necesară această procedură de convocare, pentru că nu văd niciun fel de temei constituțional sau regulamentar pentru a se apela la această procedură", a afirmat liberalul.

 

Orban a indicat că joi sau cel târziu vineri cei doi președinți ai Camerelor ar trebui să ajungă la o concluzie și să anunțe convocarea Birourilor permanente reunite.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22