Ludovic Orban: PNL nu participă la ședința în care va fi citită moțiunea de cenzură

E.b. | 17.06.2017

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că liberalii nu vor participa duminică la ședința Birourilor permanente reunite și nici la ședința Parlamentului în care va fi citită moțiunea de cenzură inițiată de PSD.

Pe aceeași temă

 


"Duminica este zi de odihnă de la Dumnezeu. (...) Nu vom participa. Noi avem în cursul zilei de mâine etapa a doua a alegerii conducerii naționale, alegerea Biroului Politic. După alegerea Biroului Politic voi convoca Biroul Politic luni pentru a hotărî care este poziția oficială a PNL față de grava criză în care se află România datorită majorității parlamentare", a declarat Ludovic Orban, după Congresul PNL, conform Agerpres.


El a susținut că PNL vrea să ajungă la guvernare prin votul oamenilor, nu prin "pertractări, negocieri pe sub masă cu diferitele fracțiuni ale actualului partid de guvernământ".


"Pentru mine toți sunt la fel de răi, atât mustăciosul șef, cât și cel care se leagă cu lanțuri la Palatul Victoria și confundă sediul Guvernului cu sediul PSD", a spus Orban.


Noul președinte al PNL a arătat că oricând este posibil să se facă alegeri anticipate și că PNL va susține această variantă.


"Toată poziția oficială a partidului va fi stabilită pentru criza politică în Biroul Politic, iar ulterior vom adopta, într-o perioadă de maximum o lună, o strategie politică care să plece de la situația actuală, de la configurația politică din Parlament, de la starea de spirit care există în populație. Oricum, guvernarea CAP-ului vechililor roșii este un rău imens pentru România și cred că românii se vor convinge cât de curând că au fost mințiți, că alegerile au fost câștigate cu niște promisiuni lipsite de acoperire și fundament și că de fapt PSD și-a dorit puterea pentru cu totul și cu totul ale lucrări decât pentru a aduce lucruri bune pentru viața românilor", a mai spus Orban.


Întrebat dacă respinge total varianta ca PNL să voteze la moțiunea de cenzură, el a arătat că, din punctul său de vedere, așa ar trebui să se întâmple, însă a precizat că orice decizie importantă în partid trebuie luată în forurile statutare.

 

*****************************

 

Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Național de Coordonare unde vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22