Ludovic Orban promite că viitorul guvern liberal nu va modifica legile justiției prin OUG

Laurentiu Gheorghe | 14.10.2019

Ludovic Orban, liderul PNL, si cel mai probabil viitor premier, a declarat luni, la Parlament, că viitorul cabinet liberal nu va modifica legislație în domeniul justiției prin ordonanțe de urgență.

Pe aceeași temă

In privinta recursului compensatoriu, PNL a inaintat un proiect de lege de abrogare a prevederilor. Exista calea parlamentara. In ce priveste reglementarile in domeniul justitiei, sa nu uitam ca in Romania pe 26 mai a avut loc un referendum convocat de Presedinte in care romanii au decis foarte clar ca nu se pot emite ordonante de urgenta in domeniul justitiei. Inca de la inceput m-am manifestat public ca un adversar al ordonantelor de urgenta. Exista delegarea legislativa, exista procedura angajarii raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, exista procedura de urgenta la Parlament”, a zis Ludovic Orban.

Ludovic Orban a exclus posibilitatea de a da Ordonanțe de urgență în justiție dacă ajunge premier. Întrebat într-o conferință de presă dacă ia în calcul să emită OUG-uri pentru abrogarea recursului compensatoriu, desfiintarea SIIJ și alegerea primarilor in două tururi, Orban a făcut referire la referendumul din 26 mai.

”În ce privește reglementările în domeniul justiției, la referendumul din 26 mai românii au decis foarte clar că nu se pot emite OUG-uri în justiție”, a spus Orban.

El a amintit că PNL a depus proiecte de lege pentru desființarea SIIJ și pentru abrogarea recursului compensatoriu, dar acestea sunt în dezbaterea parlamentară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22