Ludovic Orban: PSD, o bandă de hoți, de incompetenți, țepari, oameni certați cu bunul simț

E.b. | 07.10.2017

Ludovic Orban, președintele PNL, a afirmat sâmbătă că situația politică este una extrem de gravă, afirmând că social-democrații sunt comuniști și că dobânzile au crescut din cauza "prostiilor" făcute de aceștia.

Pe aceeași temă

 

 

"Situația politică (...) o consider extrem de gravă. Avem de-a face cu o bandă de hoți, de incompetenți, țepari, oameni certați cu bunul simț, certați cu legea, care nu înțeleg democrația. Ei conduc astăzi România și nu o conduc normal, ci așa cu au fost obișnuiți să o conducă, fie în perioada comunistă, oftează după fermele de partid sau după colhozuri, sunt obișnuiți să taie și să spânzure, să calce în picioare demnitatea oricărui individ, în general nu suportă să fie contraziși și oamenii liberi. De când este la putere PSD a suferit o metamorfoză totală.

 

(...) Astăzi le vedeți adevărata față, ei sunt comuniști, nu sunt socialiști, ei nu suportă firmele private, ei nu suportă organizațiile neguvernamentale, oameni liberi, mass-media care se exprimă liber, libertatea cuvântului, nu suportă să existe procurorii și judecătorii care să îndrăznească să le facă dosare și să-i condamne pentru furăciunile pe care le-au făcut în 27 de ani", a spus Ludovic Orban, la Consiliul Național al PNL, conform Agerpres.

 

El a precizat că, înainte de campania electorală, liderul PSD, Liviu Dragnea, vota toate cererile justiției în Parlament, dar că astăzi "spune taman invers" și că în aceeași perioadă a venit cu legea privind reducerea taxelor.

 

Orban a subliniat că prin măsurile propuse de PSD România a pierdut miliarde de euro, iar prețurile la combustibil au crescut.

 

De asemenea, el a acuzat o "politizare agresivă a fiecărei instituții publice" de către PSD.

 

"PSD se ocupă astăzi de o politizare agresivă a fiecărei instituții publice. Orice instituție publică pe care nu o controlează și care își permite să exprime păreri îi deranjează. Atacurile sistematice împotriva BNR. Când l-am auzit pe Tudose că îl cheamă la ordine pe guvernatorul BNR ca să dea explicații de ce a crescut ROBOR nu mi-a venit să cred, ca și cum guvernatorul ar fi avut vreo legătură cu creșterea ROBOR și nu Guvernul acesta incompetent, ageamiu, care a luat toate aberațiile de măsuri și care a creat o stare de nervozitate și de neliniște în mediul privat și de neîncredere în autoritățile statului român. (...) Dobânzile nu au crescut ca urmare a politicilor BNR, ci au crescut din cauza prostiilor făcute de agiamii ăștia, de proștii satului", a arătat Ludovic Orban.

 

Orban a acuzat PSD și de "agresiune împotriva sistemului de justiție".

 

"Planul lor este clar: să numească procurorii șefi și să încalce autonomia procurorilor de caz. (...) Cred că PSD admiră de fapt modelul din Basarabia în care Plahotniuc și-a pus la punct acest sistem după care înfrânge rezistența oricărui om liber care are altă opțiune politică alta decât pentru el", a spus Orban.

 

El a criticat și problemele din sănătate, respectiv lipsa vaccinurilor antigripale.

 

Liderul PNL a acuzat PSD că dorește să-i "alunge" din România pe "românii educați", motivând că aceștia nu votează cu social-democrații. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22