Ludovic Orban: Săptămâna viitoare ne asumăm răspunderea cel puțin pe Legile justiției

Laurentiu Gheorghe | 05.12.2019

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea săptămâna viitoare „cel puțin pe legile justiției” și posibil și pentru Legea plafoanelor bugetare.

Pe aceeași temă

Premierul a precizat că nu a vorbit „încă” despre varianta asumării răspunderii și pe Legea bugetului, dar a subliniat că obiectivul Guvernului este ca bugetul să fie adoptat până la 31 decembrie.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul să își asume răspunderea pe buget, Ludovic Orban a răspuns: „Dumneavoastră vorbiți de asumarea răspunderii, eu nu am vorbit încă de angajarea răspunderii. Obiectivul nostru este să finalizăm în termen cât mai rezonabil proiectul bugetului de stat și să îl trimitem în dezbaterea Parlamentului”, pentru ca „orice firmă să-și facă planul de afaceri, orice om să-și facă planul de cheltuieli”, a mai declarat premierul.

Premierul a precizat că Guvernul va respecta Legea pensiilor, dar că anul viitor Guvernul va lucra pentru eliminarea inechităților din Legea pensiilor.

Guvernul intenționează să adopte proiectul de buget prin procedura angajării răspunderii între Crăciun și Anul nou, în cazul în care negocierile cu PSD, ALDE, Pro România și UDMR eșuează, au declarat marți pentru G4Media.ro surse liberale. Ar fi a șaptea intenție de a trece un proiect de lege important sau o serie de măsuri ocolind Parlamentul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22