Luju și Antena produc primele materiale conspiraționiste în sprijinul teoriei lui Dragnea

Dora Vulcan | 11.09.2018

Luju.ro și Antena 3, principali aliați mediatici ai lui Liviu Dragnea, au prezentat luni seară presupusele dovezi promise duminică de șeful PSD în sprijinul ideii că mitingul diasporei din 10 august ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară - scrie G4Media.

Pe aceeași temă

 

 

 

Luju.ro și Antena 3  au prezentat luni seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea, o înregistrare video cu un bărbat cu fața ascunsă și vocea alterată, care pretinde că a fost membru al comunității Rezist și care îl acuză pe protestatarul Cristian Dide că a vrut să provoace intenționat ciocniri cu jandarmii. Bărbatul nu prezintă nici o probă în favoarea acuzațiilor sale.

 

Un alt video prezintă înregistrări audio realizate pe ascuns de la discuții despre care Luju.ro susține că ar fi purtate de Angi Șerban, membru al comunității Rezist. Aceasta a respins acuzațiile pa pagina sa de Facebook. 

 

Altă presupusă probă ar fi donațiile online primite de comunitățile de Facebook pe diverse platforme de susținere, precum Patreon. 

 

Și Dide a respins acuzațiile: 

 

 

 

articolul integral pe G4Media

 

 

 

 

Dragnea: Pe 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat, paramilitară, finanțată din străinătate 

 

 

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus duminică la Antena 3 că ”are informații, care vor apărea săptămâna viitoare” că mitingul din 10 august a fost finanțat din străinătate și că a existat o organizare paramilitară pentru tentativa de lovitură de stat.  

 

 

 El a declarat, duminică seară, la Antena 3, că există posibilitatea ca săptămâna viitoare să fie făcute publice dovezi că evenimentele din Piaţa Victoriei au fost susţinute din afara ţării.

 

"Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat.

Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern.

Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, şi s-a văzut asta de fapt, că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii", a afirmat Dragnea, citat de Realitatea TV.

 

Liderul PSD şi-a manifestat încă o dată convingerea că, pe 10 august, "instituţiile statului nu au greşit cu absolut nimic".

 

"Nu au acţionat ilegal, jandarmii şi-au făcut datoria, jandarmii nu au reacţionat absolut deloc înainte să înceapă violenţele", a adăgat Liviu Dragnea.

 

Dragnea a refuzat să spună de unde are aceste informații dar și-a exprimat speranța că DIICOR și Parchetul General va ancheta, fără să spună în baza căror probe. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22