Lumina sfântă disputată de Patriarhie şi Gheorghe Flutur

Bernard Noghiu | 23.04.2009

Pe aceeași temă

Anul acesta, de sfintele sărbători de Paşte, în România au ajuns două făclii „sacre“, una purtată de Gheorghe Flutur şi alta de reprezentanţii Patriarhiei.

Patriarhia a solicitat ca, de acum încolo, astfel de acţiuni să se facă numai cu acordul conducerii Bisericii Ortodoxe Române.

Printr-un comunicat al Patriarhiei se arată că "în viitor, pentru a se evita asemenea confuzii nedorite, este necesar ca acţiuni sau contacte ale clericilor şi credincioşilor ortodocşi români cu alte Patriarhii Ortodoxe să se realizeze cu binecuvântarea Patriarhiei Române, care are responsabilitatea reprezentării Bisericii Ortodoxe Române pe plan internaţional".

În acelaşi comunicat, Patriarhia a subliniat că lumina sfântă adusă la Bucureşti şi la Suceava "este şi trebuie să fie izvor de pace şi bucurie pentru clerici şi credincioşi, nu prilej de tulburare şi învrăjbire".

Delegaţia Patriarhiei care a a dus lumina sfântă de la Ierusalim în ţară a fost condusă de episcopul Varsanufie Prahoveanul. Este pentru prima dată când, în mod oficial, lumina sfântă este adusă în ţară.

În acelaşi timp, la Suceava, dând curs unei iniţiative a lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, arhiepiscopul Sucevei a aprobat o altă delegaţie. Gheorghe Flutur a strâns bani din sponzorizări, a închiriat un avion şi a adus lumina sfântă de la Mormântul Sfânt, la Suceava.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22