M10: “Politicienii au uitat de Colectiv, sistemul corupt și obraznic s-a repliat”

Tudor Despina | 12.04.2016

Nimeni dintre principalii oameni politici nu mai vorbește astăzi despre drama de la Colectiv sau ce ar trebui să însemne ea în societate, susține partidul M10.

Pe aceeași temă

 

Clasa politică română pare să uite, treptat, despre drama provocată de incendiul de la Colectiv sau de urmărire care ar fi trebuit să aibă loc în societate. În schimb, transmite partidul M10, avem parte în continuare de vechiul sistem care s-a repliat. Clasa politică este veselă, coruptă și obraznică. Schimbările de profunzime se lasă în continuare așteptate. Batem pasul pe loc, iar oamenii sunt încurajați să uite”, transmite partidul, într-un comunicat.

 

Președintele PSD Liviu Dragnea, cercetat într-un dosar penal și condamnat în primă instanță în dosarul Referendumul, declară că Lia Olguța Vasilescu nu are nicio problemă cu codul de integritate. Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, afirmă că pentru PSD este “o onoare” să o susțină pe Olguța Vasilescu la primăria din Craiova și își cere scuze în numele colegilor care au sugerat că PSD i-ar putea retrage sprijinul”, arată M10.

 

Nici la liberali situația nu e mai bună. “Al doilea candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, este urmărit și el penal pentru că i-ar fi solicitat unui om de afaceri să ducă 50.000 de euro unor persoane cu funcții de decizie în două televiziuni, în schimbul promovării imaginii sale în timpul campaniei electorale. Președintele Klaus Iohannis îl numește, cu nonșalanță, ambasador al României la Londra pe cel pe care românii din diaspora l-au dorit plecat de la Palatul Cotroceni din prima clipă”, mai arată partidul, subliniind că partidele politice “se iartă singure” de datorii în apropierea campaniei electorale, iar parlamentarii își acordă pensii speciale și se pregătesc să își majoreze veniturile lunare.

 

Dacian Cioloș, investit de stradă în funcția de prim-ministru pentru a promova o reformă electorală care să genereze o altă clasă politică, este captivul partidelor parlamentare și fuge de responsabilitățile mandatului său. După ce aproape 100.000 de oameni au ieșit în stradă și au strigat ”corupția ucide”, sistemul s-a repliat, iar impostura și obrăznicia au atins niveluri și mai ridicate. Vedem cum liderii politici care mai ieri se fereau de furia străzii, continuă astăzi, fără nicio jenă, să corupă și să se lase corupți, producând noi victime neștiute de nimeni”, mai precizează M10.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22