Macovei cere parlamentarilor sa voteze pentru urmarirea lui Oprea: Justiția va decide

Vlad Toma | 05.09.2016

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut astazi parlamentarilor romani sa nu blocheze urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne al Romaniei si sa lase justitia sa decida daca acesta este vinovat sau nu.

Pe aceeași temă

 

Macovei arata ca, daca Parlamentul voteaza impotriva inceperii urmaririi penale a senatorului Gabriel Oprea, acesta "nu poate fi chemat nici măcar să dea o declarație în fața procurorilor. Dacă Parlamentul spune nu, este un dosar închis."

 

"Toată lumea trebuie să înțeleagă că justiția este cea care va decide. Ridicați imunitatea! Nu vă puneți obstacol în fața justiției. Lăsați justiția să funcționeze: procurorii să cerceteze, judecătorii să decidă. Nu este treaba Parlamentului să decidă din punct de vedere juridic dacă să fie sau nu un parlamentar cercetat. Parlamentul poate să se opună doar dacă nu există într-un dosar niciun fel de indiciu că s-ar fi comis o faptă penală, dacă dosarul ar fi gol, nu ar avea nicio filă, nu ar exista niciun fel de probă acolo," a transmis Monica Macovei.

 

DNA a cerut acum cateva zile aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, sub acuzatia de ucidere din culpa, dupa ce politistul Bogdan Gigina a murit in timp ce facea parte din escorta fostului vicepremier.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22