Macovei: Justiţia, asediată; România, asediată de grupul de crimă organizată PSD/ALDE

E.b. | 18.12.2017

Parlamentul nu mai este organul reprezentativ al poporului, declară la RFI europarlamentarul Monica Macovei, care a coment propunerile de modificare a legilor justiţiei şi codurilor penale.

Pe aceeași temă

 

 

Macovei, fostul ministru al Justiţiei afirmă că justiţia este asediată şi că deja a informat Parlamentul European cu privire la aceste demersuri. Ea critică evenimentele din Parlament.

 

Justiţia în acest moment este asediată, România este asediată, cetatea este asediată de grupul de crimă organizată PSD şi ALDE, care are majoritatea în Parlament şi are şi susţinerea UDMR (...). În acest moment, Parlamentul nu mai este organul reprezentativ al poporului”, a spus  Monica Macovei, la RFI.  

 

Întrebată dacă va face vreun demers în Parlamentul European privind legile justiţiei, Monica Macovei a răspuns: „De informat despre ce se întâmplă sigur că deja am făcut-o. Voi continua şi pe aceste legi, în detaliu, mai departe, pentru că de la o zi la alta apar amendamente noi (...). Eu joi şi vineri am trimis la comisar, la câţiva comisari, la preşedintele LIBE şi la alte persoane din Comisia Europeană şi la câţiva parlamentari, individual, despre Codul de Procedură Penală şi despre legile justiţiei. Despre legile justiţiei sunt informări mai vechi şi succesive, pe măsură ce se întâmplau lucruri. Evident, le-am solicitat să oprească distrugerea statului de drept în România”.

 

În ceea ce priveşte acuzaţiile PSD conform cărora acţionează împotriva României prin asemenea demersuri în PE, Monica Macovei a răspuns: „Eu apăr România prin aceste demersuri. Ei, Tăriceanu, Dragnea şi toţi ceilalţi fură ţara şi ei trădează ţara, nu eu. Eu încerc să apăr ţara şi dreptatea şi legea în România şi oamenii cinstiţi care nu fură. Altfel, vom fi excluşi din Uniunea Europeană, nu ne mai suportă nimeni, s-au săturat”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22