Macovei: Partidele și președintele vor face presiuni pentru numirea procurorului-general

Vlad Toma | 02.02.2016

Monica Macovei, liderul M10, a declarat astăzi că e nevoie de transparenţă în numirea unui nou procuror-general al României. Macovei a precizat însă că atât preşedintele Iohannis cât şi partidele vor încerca să numească o persoană apropiată in funcţie.

Pe aceeași temă

 

Macovei consideră că atât preşedintele Iohannis cât şi partidele vor face presiuni asupra ministrului Justiției, Raluca Prună, pentru a-şi impune voinţa în privinţa numirii unui nou procuror-general al României, funcţie rămasă vacantă în urma demisiei lui Tiberiu Niţu.

 

”Am încredere că Ministrul Justiției va alege noul procuror general în urma unei proceduri transparente și va lua o bună decizie, dar cred că președintele Klaus Iohannis și partidele vor face presiuni pentru a fi numită o persoană apropiată lor, ” a spus Macovei, la B1 Tv, conform ştiripesurse.ro

 

Macovei a mai spus că ”nu are prea mare încredere” in preşedinte, deoarece acesta fie este manevrat, fie manevrează partidele sau lucrează cu ele. ”Evident vrea un al doilea mandat susținut de PSD și PNL și s-ar putea să le facă pe plac, știind că niciun partid parlamentar nu dorește investigații independente.

 

”S-ar putea ca partidele și președintele să facă presiuni pentru numirea unei persoane prietene cu ele, așa cum l-a vrut Ponta pe Nițu, care i-a fost coleg de școală și prieten”, a susținut liderul M10 la B1 TV.

 

Procurorul general Tiberiu Nitu a demisionat din functie dupa ce DNA l-a acuzat ca a beneficiat ilegal de coloana oficiala. Informatia a aparut in dosarul in care Gabriel Oprea este urmarit penal. 

 

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va prelua interimatul la conducerea Parchetului General, după demisia lui Tiberiu Niţu din funcţia de procuror general.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22