Macovei: Președintele să ceară în CSAT toate datele legate de reprimarea din 10 august

Redactia | 13.08.2018

„Solicit președintelui să ceară imperativ în CSAT toate cifrele și datele care indică muniția folosită și toate comunicările care au planificat și ordonat reprimarea protestului din 10 august 2018” cere eurodeputata Monica Macovei într-un comunicat de presă.

Pe aceeași temă

 

 

Statul controlat de Dragnea și-a lovit brutal cetățenii. Românii au bătut români. Pentru asta, toți cei vinovați trebuie să răspundă penal și cu funcțiile. Un stat care își bate cetățenii este un stat penal și o dictatură. Procurorii trebuie să ancheteze imparțial și rapid și să trimită în judecată toți vinovații. Nu există victime fără “călăi”.

 

Președintele României trebuie să își exercite atribuțiile lui. El nu face anchete, dar conduce CSAT. Îi cer din nou să convoace CSAT și să analizeze rapid ce rol a avut fiecare instituție a statului în reprimarea protestului din 10 august 2018. Orice întârziere înseamnă timp lăsat celor vinovați de măsurile luate să încerce să își acopere urmele. Peste 440 de persoane au trecut pe la punctele SMURD, 60 de persoane au fost transportate la spital. Manipulările lui Dragnea, Dan și restul organizatorilor violențelor extreme, inclusiv cu muniție, nu sunt crezute de nimeni și nici nu pot fi.

 

De aceea, îi cer președintelui să convoace și să conducă rapid și ferm un CSAT, să ceară imperativ toate cifrele și datele care indică muniția folosită și toate comunicările care au planificat și ordonat lovirea cu bastoane, grenade, gloanțe de cauciuc, folosirea gazelor lacrimogene împotriva mulțimii și a tunurilor cu apă, dispersarea și urmărirea oamenilor care au ieșit în stradă să protesteze față de PSD, Dragnea și penali și să susțină anti-corupția.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22