MAE anunta moartea unui cetatean roman in atentatul de la Nisa

Dora Vulcan | 19.07.2016

"Procedura de identificare a corpului neinsufletit al victimei de cetatenie romana, efectuata de catre autoritatile franceze, s-a finalizat in urma cu putin timp, cu sprijinul autoritatilor romane", informeazat MAE, intr-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

 

 

Trei persoane de cetatenie romana - sot, sotie si un minor - care se aflau in zona Nisa la momentul producerii atacului au fost initial date disparute, dupa care minorul si mama sa au fost identificati printre raniti, fiind internati in doua spitale din Nisa. Tatal era dat disparut iar decesul sau a fost confirmat marti de MAE, intr-un comunicat de presa.

 

 

"Ministerul Afacerilor Externe adreseaza sincere condoleante familiei indoliate si va acorda intreaga asistenta necesara in continuare" 

 

 

"Intre oamenii ucisi in atacul barbar de la Nisa este si un cetatean roman.

 

Stiu ca este putina consolare pentru familie si pentru cei dragi lui, dar vreau sa-i rog sa accepte regretul meu enorm si condoleante pentru pierderea avuta.

 

Este o tragedie care a lovit o familie intreaga. Sotia si copilul lui, raniti grav in atentat, sunt si ei internati in spitale din zona. Din fericire, din informatiile pe care le avem la aceasta ora, starea acestora este stabila.

 

Suntem in legatura permanenta cu serviciile medicale franceze. Stiu ca avem vesti mai bune in privinta celorlalti doi romani raniti in atac. Amandoi sunt inca spitalizati, dar evolutia lor medicala este pozitiva.

 

Autoritatile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastra la Paris, serviciul consular, sunt la dispozitia acestor familii si vom face tot ce este omeneste posibil sa le ajutam".

 

 

Premierului Dacian Ciolos si-a exprimat si el regretul pentru moartea cetateanului roman.

 

Familia plecase din Rovinari în urma cu cativa ani şi se stabilise in Austria. La Nisa erau in vacantă. Sotia si fiul decedatului sunt raniti si internati in continuare intr-unul din spitalele din Nisa, titreaza Digi24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22