MAE rus rus: Exerciţiile NATO din Marea Neagră sunt actiuni provocatoare

P.c. | 06.03.2015

Pe aceeași temă

Alexander Lukashevich, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat ca exercitiile NATO desfasurate in Marea Neagra reprezinta un obstacol in calea gasirii unei solutii la criza din Ucraina, relateaza Romania Libera.

 

Liderii militari trebuie să înţeleagă că aceste acţiuni provocatoare pot avea cele mai serioase consecinţe asupra evoluţiei conflictului din Ucraina”, a avertizat Lukashevich, citat de agenţia Sputnik. Purtătorul de cuvânt rus consideră că o asemenea desfăşurare de forte NATO în apropierea unei zone de conflict reprezintă o acţiune „foarte periculoasă”.

 

CITITI SI: Aleksandr Grusko, emisarul rus in NATO afirma ca alianta doreste un MAIDAN RUSESC in estul Europei

 

La exerciţiul NATO participă în acest moment nave şi elicoptere din şase ţări: SUA, Canada, Germania, Italia, Turcia şi România. Bulgaria, stat membru NATO, nu a trimis deocamdată forţe militare la acest antrenament, dar principalele şase nave implicate în exercitiu sunt aşteptate să acosteze, în perioada 9 – 10 martie, la Varna – cel mai important port bulgar de la Marea Neagră.

 

Forţele Navale Române au detaşat la exerciţiu fregata Regina Maria, având la bord un elicopter Puma Naval, precum şi alte câteva nave de dimensiuni mai mici.

 

Statul Major al Forţelor Navale a precizat că misiunea din Marea Neagră este planificată încă din anul 2014 şi „face parte din Planul cu principalele activităţi ale Forţelor Navale Române, având ca obiective menţinerea ridicată a nivelului de instrucţie al marinarilor militari români şi asigurarea încrederii între naţiunile aliate în regiune”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22