Mahmoud Abbas a demisionat de la sefia Organizatiei pentru Eliberarea palestinei

Fara Autor | 23.08.2015

Pe aceeași temă

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a demisionat sâmbătă din postul de președinte al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (CEOEP), organismul care ia decizii în legătură cu palestinienii (din țară sau disapora), scrie Agerpres, citând DPA.

 

Această demisie nu afectează în niciun fel poziția sa de președinte al Palestinei.

 

Luna viitoare va fi convocat Consiliul Național Palestinian (CNP), parlamentul OEP care nu s-a mai reunit de aproape 20 de ani.

 

"Demisia lui Mahmoud Abbas din Comitetul Executiv și a mai mult de jumătate din membrii acestei instanțe a creat un vid juridic. Prin urmare, s-a cerut reunirea de urgență a CNP în termen de o lună pentru a alege un nou Comitet Executiv", a explicat Wassel Abu Yussef, un membru al CEOEP, citat de France Presse.

 

Comitetul executiv este singurul organism abilitat să ia decizii în legătură cu palestinienii — din teritoriile ocupate și diaspora — în special în contextul procesului de pace cu Israelul care la ora actuală stagnează. Acest Comitet a semnat acordurile de la Oslo privind autonomia în 1993.

 

Observatorii văd în acțiunea lui Abbas o manevră politică pentru a se asigura că aliații vor controla comitetul, notează DPA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22