MAI instaleaza corturi in Lunga si in zona Stamora Moravita, la granita cu Serbia

Paul Cristescu | 21.09.2015

Eugen Dogariu, prefectul de Timis, a declarat ieri ca in zona localitatii timisene Lunga, in apropierea granitei, au fost instalate corturi si toalete portabile, avand loc un exercitiu de verificare a capacitatii operationale de raspuns al autoritatilor romane in contextul crizei imigrantilor.

Pe aceeași temă

 

Sute de oameni, de la jandarmi si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pana la echipe STS contribuie la incropirea taberei. Camioanele cu echipamente continua sa soseasca, scrie pressalert.ro.'Este un exercitiu pe care-l desfasoara Ministerul Afacerilor Interne pentru testarea acestei capacitati', a afirmat prefectul Eugen Dogariu, conformHotnews.
 

Ministerul de Interne a anuntat sambata ca desfasoara un exercitiu in judetul Timis, dispus de Gabriel Oprea in contextul crizei migrantilor: "In judetul Timis se desfasoara un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns al autoritatilor romane, raportat la situatia inregistrata in statele din vecinatatea Romaniei, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii", a transmis MAI. 

 

MAI: Masurile au un caracter preventiv

 

Activitatile derulate la frontiera cu Serbia sunt masuri cu caracter preventiv si sunt desfasurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, informeaza un comunicat al ministerului.

 

Vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat importanta desfasurarii acestei aplicatii de la frontiera cu Serbia in conditiile in care toate statele din vecinatate au luat masuri suplimentare de intarire a securitatii la frontiera."Chiar daca Romania nu se confrunta cu o presiune migrationista, aceste actiuni sunt necesare pentru testarea capacitatilor noastre de reactie la dinamica din regiune".

 

Printre activitatile desfasurate in cadrul acestui exercitiu de testare a capacitatilor operationale este inclusa si organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o forma de protectie in Romania

 

O noua tabara urmeaza sa fie amplasata in zona Stamora Moravita. In aceste tabere sunt verificate resursele si capabilitatile necesare desfasurarii activitatilor specifice la frontiera, respectiv trierea, inregistrarea, amprentarea si identificarea cetatenilor straini, precum si a procedurilor care se aplica in astfel de situatii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22