Mai multe voci din PSD dau ca sigur un proiect privind amnistia și grațierea

Redactia | 28.11.2018

Codrin Ștefănescu susține că Marian Oprișan, audiat la DNA într-un dosar care-l vizează pe Liviu Dragnea, le-ar fi spus procurorilor că Liviu Dragnea va da legea amnistiei și grațierii.

Pe aceeași temă

Secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, a povestit, marți seara, la România TV, că șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost audiat la DNA într-un dosar în care e vizat Liviu Dragnea și că Oprișan le-a spus procurorilor că PSD va continua să modifice legile și că oricum va da legea amnistiei și grațierii, relatează G4Media.ro.

Oprișan ar fi fost întrebat despre partidele de vânătoare la care a participat alături de Dragnea și alți lideri social-democrați, dar și afaceriști, judecători și polițiști.

„Ăsta s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebați pe mine ce am vorbit și am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile? Credeți că ne puneți nouă călușul în gură? Vom continua să modificăm legile și oricum vom da legea aministiei și grațierii“, a declarat Codrin Ștefănescu la România TV.

Context

Unul dintre episoadele dezvăluirilor RISE Project din ”valiza cu documente Tel Drum” s-a referit la partidele de vântătoare în pădurile din Teleorman..

Jurnaliștii susțin că din registrele Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ‘90, apoi predată lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum, rezultă că directorii companiei au participat la mai multe partide de vânătoare cu lideri PSD de la care au primit contracte de lucrări publice. Marian Oprișan a vânat în codrii Tel Drum de 5 ori.

Mai mulți lideri PSD, între care Niculae Bădălău și Claudiu Manda, au fost audiați recent la DNA, dar aceștia au refuzat să spună în ce dosar au fost audiați. Doar Bădălău a confirmat pentru RISE că întrebările procurorilor au vizat inclusiv partidele de vânătoare.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22