Mai mulți lideri USR au participat la ședința de consiliu local de la Mogoșoaia

L. G. | 28.01.2022

Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă și alți membri USR au venit, vineri, la ședința C.L. Mogoșoaia, pentru a-și susține colega de partid care a fost agresată de doi consilieri locali de la PNL și PMP.

Pe aceeași temă

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, vineri, la Mogoșoaia, că aici se prefigurează un tun imobiliar sub oblăduirea primarului și a subliniat că DNA trebuie să ancheteze ce se întâmplă.

 

„Am venit să transmitem un semnal foarte clar că USR nu acceptă comportamentul de tip mafiot din partea unor aleși, intimidări, atunci când consilierii noștri își fac treaba, pun întrebări și cer respectarea legii. (…) Apreciez că am avut reacții și de la PNL, și de la PMP la solicitarea mea de ieri. M-aș fi așteptat ca și domnul Cîțu, președintele partidului, să aibă o reacție, nu doar filiala locală. (…) Ce au anunțat ca sancțiuni e apă de ploaie. Nu văd cum locuitorii pot să fie reprezentați în consiliul local de oameni care își permit să amenințe colegii din Consiliul Local cu scaunul cu rotile pentru că au cerut respectarea legii pentru acest tun imobiliar care se prefigurează aici sub oblăduirea primarului, a unor consilieri locali”, a declarat Dacian Cioloș.

 

Mai mulți lideri USR, printre care Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Oana Țoiu sau Cătălin Drulă, au participat vineri seară la ședința de consiliu local de la Mogoșoaia fiind solidari cu Felicia Ienculescu-Popovici, consiliera USR amenințată joi seară. Ședința s-a desfășurat fără incidente și fără participarea consilierul PMP care ar fi bruscat-o pe consiliera USR.

 

O consilieră locală din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei fiind înregistrat în timp ce o amenință că o va lăsa ”în scaun cu rotile, chiar dacă mă duc la pușcărie”. Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor care au amenințat-o, iar instituțiilor din subordinea ministrului Lucian Bode să inițieze o anchetă și să îi ofere protecție Feliciei Popovici.

 

Consilierul local al PMP implicat în conflictul de la Primăria Mogoșoaia unde o consilieră USR a fost amenințată va fi propus pentru excluderea din partid. Liderii PMP, Cristian Diaconescu și Eugen Tomac, au condamnat atitudinea colegului lor de partid.

 

Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat vineri că organizația condamnă ferm orice formă de violență iar consilierul Valentin Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22