Maia Sandu neagă vehement că ar vrea să candideze pentru vreo funcție în România

L. G. | 16.02.2023

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a negat că ar urma să participe la alegerile prezidențiale din România, în 2024.

Pe aceeași temă

Potrivit Ziarului de Gardă, Maia Sandu a subliniat că nu intenționează să candideze „la nicio funcție în România”.

„Vreau să fie foarte clar: nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt, de cealaltă parte a Prutului, români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem, le suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini tare importante aici, noi trebuie să rezistăm, să reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere și să ducem Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Sunt sarcini importante și complicate și noi contăm foarte mult pe sprijinul României. În continuare, contăm pe sprijinul domnului președinte, pe sprijinul Guvernului și pe sprijinul tuturor românilor din partea dreaptă a Prutului”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Dincolo de alb și negru” de la postul TVR1.

Întrebată cum este văzută în Republica Moldova ideea unirii cu România, în contextul unor declarații anterioare ale ambasadorului Federației Ruse la București, care a spus că Rusia nu se opune unirii celor două state, șefa statului a afirmat că „nu crede că cei de la Kremlin își doresc unirea Republica Moldova și România”, ci ar fi mai degrabă un alt „instrument pe care încercă să-l folosească ca să sperie anumite categorii de cetățeni din Republica Moldova”.

„Unirea se poate întâmpla, așa cum am spus-o de mai multe ori, dacă există sprijin din partea cetățenilor R. Moldova și a cetățenilor României. În R. Moldova, sondajele arată care este sprijinul pentru ideea unirii. În anumite regiuni, în Găgăuzia, politicienii folosesc unirea drept o sperietoarea ca să creeze tensiuni și pentru ca să îi sperie pe oamenii de acolo, să-i folosească împotriva guvernării de la Chișinău. Noi încercăm să menținem pacea și liniștea în societate și să conviețuim în armonie”, a mai spus Maia Sandu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22