Maior, ambasadorul Romaniei in SUA, i-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama

Paul Cristescu | 18.09.2015

George Cristian Maior, noul ambasador al Romaniei in SUA, si-a prezentat ieri scrisorile de creditare presedintelui Barack Obama, intr-o ceremonie care a avut loc la Casa Alba.

Pe aceeași temă

 

Maior a mentionat importanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA pentru relatiile dintre cele doua tari si relevanta sa in planul stabilitatii si securitatii regionale. "Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune", a precizat ambasadorul George Cristian Maior, citat de ziare.com
 

Ambasadorul George Maior a prezentat de asemenea prioritatile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei."Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale", a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.
 

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a fost propus, la sfarsitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, decretul de numire fiind semnat de presedintele Klaus Iohannis la 29 iunie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22