Mama fraților Mazăre a lucrat în Comerț Exterior și șefă de cabinet la Ministrul Culturii Socialiste

L. G. | 16.05.2022

Gabriela Mazăre, mama fraților Radu și Alexandru Mazăre, a fost înmormântată luni în prezența fiilor săi, care au primit permisie să iasă din penitenciar.

Pe aceeași temă

Evenimentul, prezentat pe larg de televiziunile de știri, o readuce în prim-plan pe Gabriela Mazăre și cariera ei profesională.

 

Mama fostului primar din Constanța a explicat în urmă cu câțiva ani la Antena 3 că a lucrat în epoca comunistă în comerţul exterior, domeniu în care activau mai ales cadre cu funcţii superioare ale fostei Securităţi, potrivit Adevărul.

 

„Eu l-am însoţit de foarte multe ori, de când a luat terenul acolo, pentru că Radu m-a luat cu el în foarte multe locuri. Şi eu am călătorit mult, c-am lucrat în Comerţ Exterior şi-am bătut lumea”, a declarat ea la Antena 3.

 

„V-am spus c-am lucrat în Comerţ Exterior şi c-am bătut lumea. Radu a făcut multe în oraş la sugestia mea”, a mai spus Gabriela Mazăre.

 

Potrivit Adevărul, ea a ocupat diferite funcții în aparatul de stat comunist, ajungând chiar șefa de cabinet a temutei Suzanei Gâdea, șefa Consiliului Culturii și Educatiei Socialiste (CCES) între anii 1979 și 1989. Suzana Gâdea era spaima lumii artistice din cauza cenzurii feroce instituite la ordinul său. Înființat în 1971, CCES avea menirea de a impune directivele derivate din Tezele din iulie formulate de Nicole Ceaușescu în 1971 prin care se reintroducea practic cenzura în cultură și educatie.

 

Imediat după căderea comunismului, Radu Mazăre a avut o ascensiune rapidă în PDSR- PSD: mai întâi ziarist, apoi fondator de presă locală, ulterior politician și primar de Constanța. Și Alexandru Mazăre a avut o ascensiune rapidă în PSD, ajungând deputat în Parlamentul României. El a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru corupție într-un prim dosar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22