Mama Luizei Melencu, la INML pentru noi probe ADN. Poliția explică procedura

Dora Vulcan | 30.09.2019

Mama Luizei Melencu se aflu luni la INML pentru a da noi probe ADN, după ce a refuzat de mai multe ori acest lucru, săptămâna trecută, și a fost amendată de DIICOT cu 5.000 de lei.

Pe aceeași temă

Procedura de recoltare a probelor durează cel mult cinci minute și se face cu truse conform standardelor internaţionale, a declarat, luni, Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Recoltarea de probe se face în baza unei ordonanţe de recoltare, după completarea unei fişe cu date personale ale persoanei de la care se recoltează şi cu acordul acesteia, mai spune reprezentantul poliției, care nu a explicat sintagma ”cu acordul” în contextul amendării mamei Luizei Melencu pentru că nu și-a dat acordul să-o fie recoltate probe, punând sub semnul întrebării credibilitatea actelor făcute de procurori.

Monica Melencu, mama fetei de 18 ani care ar fi fost omorâtă de Gheorghe Dincă, a acceptat să-I fie recoltate noi probe de ADN pentru efectuarea unui nou test, efectuat de data aceasta în SUA de FBI.

Mama fetei care ar fi fost ucisă de către Gheorghe Dincă și ale cărei rămășițe nu au putut fi identificate prin testul ADN realizat la INML București, care n-a dat rezultate relevante, a fost de acord să-i fie prelevate noi probe de ADN pentru un nou test realizat de data aceasta în SUA, în laboratoarele FBI după o metodă care nu este acreditată deocamdată în România.

"Am luat o hotarare dupa ce domnul avocat Tonel Pop a insistat sa ma supun noii recoltari de probe biologice si sa ma consult cu familia in acest sens. Dupa indelungi discutii cu familia, am hotarat sa fiu de acord cu conditiile urmatoare: sa fie de fata domnul avocat Tonel Pop la recoltare si sa fiu dusa cu masina la Bucuresti pentru recoltare de catre organele de ancheta pentru ca nu am posibiliati materiale", a declarat Monica Melencu, la Antena3.

Femeia a explicat ca familia sa nu se poate "lupta cu sistemul".

"Nu avem cum sa ne luptam cu sistemul si trebuie sa cedam in acest moment. Foarte greu s-a lasat convins tatal meu", a mai spus femeia, care a precizat ca va ataca in instanta decizia judecatorilor care o obliga sa ofere aceasta noua proba.

Mai multi jandarmi si politisti s-au prezentat, vineri dupa-amiaza, in localitatea Diosti, la locuinta familiei Melencu, pentru a o duce pe mama Luizei la DIICOT, urmand sa ii fie prelevate noi probe biologice.

Femeia a refuzat sa mearga, iar bunicul fetei a amenintat ca isi da foc si si-a turnat combustibil pe haine. Barbatul a suferit pusee de hipertensiune, ambii fiind transportati la spital.

Politia Romana a anuntat, vineri seara ca mandatul de aducere nu a putut fi pus in aplicare, data fiind starea de sanatate a femeii, confirmata de medicii de la Spitalul Judetean Craiova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22