Managerul Spitalului Județean Vrancea, infectat Covid-19, „recuperat” și internat de polițiști

Laurentiu Gheorghe | 12.04.2020

Managerul Spitalului Județean Vrancea, confirmat cu Covid-19, s-a ascuns la un hotel din oraș de unde a fost „recuperat” de polițiști și internat în spitalul de boli infecțioase.

Pe aceeași temă

Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean Vrancea, după ce a fost depistat a fi infectat cu SARS-CoV2, nu fost de găsit o perioadă de timp, cu tot cu acte și laptopul de serviciu, a declarat duminică ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Managerul Spitalului Județean Vrancea este cunoscut deoarece a fost condamnat în 2005, pe când era secretarul Prefecturii, a furat conserve de la Rezerva de Stat destinate victimelor inundațiilor. El a fost instalat în funcția de director general al spitalului județean de către baronul PSD Marian Oprișan în 2012.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică la B1TV și Digi 24 că la Spitalul Județean din Focșani e o situație fără precedent: managerul Constantin Mândrilă ”se ascunde într-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”. Tătaru a anunțat că Mândrilă va fi schimbat din funcție, iar mâine va face o vizită la spitalul din Focșani. ”Este o situație deosebită la Focșani”, a spus Tătaru.

El a mai spus că la conducerea Spitalului Județean Focșani va fi instalată o echipă de doctori militari. 25 de cadre medicale din spital au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus.

„​La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit. Mâine voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani”, a declarat ministrul Sănătății, la B1 TV.

„Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri... Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”, a mai spus Tătaru la B1 TV.

Explicația lui Mândrilă

„Nu m-am ascuns nicăieri. Eu joi am sunat la DSP după ce am fost declatat bolnav. M-am prezentat la Boli Infecțioase și medicul care m-a consultat mi-a spus că sunt un caz ușor și pot să mă tratez la domiciliu. Eu l-am notificat de vineri pe directorul medical al spitalului că mă mut la un domiciliu ales, ca să nu îmi infectez familia și că vom lucra prin corespondență. Am notificat și DSP Vrancea și am și contract de deșeuri periculoase pentru adresa unde stau. Acum, Poliția așteaptă la ușă să mă ducă la Boli Infecțioase", a declarat managerul Spitalului din Vrancea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22