Manda despre Maior: a minţit că-l știa vag pe Horia Georgescu, aveau o relație. Va fi reaudiat

Dora Vulcan | 12.04.2018

Preşedintele Comisiei de control al SRI Claudiu Manda spune că George Maior a mințit atunci când a spus că-l știe vag pe fostul șef al ANI Horia Georgescu, motiv pentru care-l va chema iar la audieri, după ce, la audierea de joi a lui Georgescu acesta ar fi venit cu dovezi ale relației apropiate cu Maior.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"În prima audiere, domnul Horia Georgescu ne afirma că a avut o relaţie foarte apropiată (cu George Maior - n.r.), că îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu, considerăm că domnul Maior ne-a minţit şi credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Astăzi, după şedinţă, o să îi scriem o adresă domnului Maior, să îl invităm de urgenţă la comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextual noilor lucruri spuse la comisie de către Horia Georgescu", a declarat Manda, citat de News.ro.

 

 

 "Un alt lucru pe care ni l-a spus domnul Georgescu este legat de dialogul dintre domnul Maior şi domnul Horia Georgescu despre ce presupune sistemul de justiţie din România. Am înţeles că au avut discuţii de mai multe ori pe această temă. Am înţeles că există şi un email transmis de către domnul Horia Georgescu domnului George Maior, în care arată viziunea domniei sale în ceea ce înseamnă zona de justiţie din România, întreg sistemul şi de funcţionare. Această discuţie a fost în contextul în care a confirmat inclusiv domnul Horia Georgescu din discuţiile pe care le-a avut la vremea respectivă că domnul Maior era un posibil candidat sau un posibil prim-ministru al României”, a mai susţinut senatorul Claudiu Manda.

 

 

Horia Georgescu a fost audiat joi, pentru a doua oară la comisia de control al SRI, condusă de Manda, tocmai pentru a lămuri neconcordanțele dintre declarațiile sale și ale lui Maior, fost șef al SRI, actual ambasador al României la Washington.  

 

 

"Noi considerăm că George Maior a minţit. Horia Georgescu a adus probe în acest sens. Horia Georgescu ne-a comunicat că după ce a promovat examenul de preşedinte ANI trebuia să fie validat. S-a plâns la Maior că nu este cvorum, acesta l-a anunţat că totul va fi în regulă. Apoi, la prima şedinţă a Senatului s-a făcut cvorum. Îl vom chema din nou pe domnul Maior la comisie. Nu poate să spună că se cunoştea vag doar cu Horia Georgescu. Cei doi aveau o relaţie", a acuzat Claudiu Manda, citat de stiripesurse.ro.

 

 

Horia Georgescu a mai fost audiat în comisia SRI pe 15 noiembrie 2017, iar Manda declara atunci că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică - PSD, PNL, PDL - şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI.

 

 

"Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale la care au participat persoane din conducerea SRI şi persoane politice. Ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat cred toate instituţiile de forţă  - nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte persoae politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din Ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului", declara atunci Claudiu Manda.

 

 

Ambasadorul României în SUA, fostul director al SRI George Maior, a fost audiat în 27 februarie în Comisia SRI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22