Manda nu ştie încă dacă Dragnea va fi audiat la comisia SRI in «Afacerea Porcul nesimţit»

E.b. | 01.11.2017

Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat că nici nu confirmă, nici nu infirmă o posibilă audiere la comisie a liderului PSD Liviu Dragnea pe subiectul eventualelor întâlniri private pe care acesta le-ar fi avut cu Laura Codruţa Kovesi sau cu Florian Coldea.

Pe aceeași temă

  

”Nu pot să spun despre ce ia comisia în calcul decât după ce discutăm în cadrul comisiei. Pot să spun doar că nu confirm sau nu infirm o eventuală participare a domnului Dragmea, a domnului Ponta sau a altor persoane publice despre care apar astfel de elemente în spaţiul public. Eu o să încerc ca de fiecare dată sa anunţ persoanele pe care le invităm în săptămâna care urmează, invclusiv persoanele care în urma corespondeţei au şi acceptat să articipe, şi data şi ora la care au paricipat. În acest moment domnul Dragnea nu este în corepondenţa comisiei pentru a fi invitat săptămâna viitoare”, a spus Claudiu Manda, citat de News.ro.

 

El a explicat că vor fi invitate la comisie toate persoanele despre care se consideră că au elemente pe care le pot aduce în atenţia comsiei.

Ne putem sesiza din spaţiul public, ne putem sesiza ca urmare a autosesizărilor sau solicitării pe care o transmit aceştia sau inclusiv persoane care vin la comisie şi ne spun despre persoane care cunosc mai in detaliu fapte şi detalii în ceea priveşte activitatea comisiei”, a precizat Manda. 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, marţi, de jurnalişti, dacă a fost vreodată la întâlniri private cu Laura Codruţa Kovesi sau cu Florian Coldea, el răspunzând că, dacă va fi chemat la vreo comisie, va spune.

 

Iniţial, Liviu Dragnea a fost întrebat dacă a participat, în decembrie 2013, alături de Kovesi şi Coldea, la tăiatul porcului, la o vilă SRI.

 

Săptămâna trecută, ex-premierul Victor Ponta a susținut că Liviu Dragnea a participat, în decembrie 2013, alături de Laura Codruța Kovesi, la o tăiere de porc în curtea vilei T14 a SRI. „Lucrurile stau în felul următor: eu nu am vrut să intru în aceste discuții care mi se par totuși de un nivel mult prea scăzut, domnul Dragnea s-a tot prezentat ca luptător împotriva sistemului și mi-am adus aminte cum era cel mai bun prieten de fapt. Știți dumneavoastră, vă zice ceva și în privat e cu porcul. Dar haideți să lăsăm minciunile din trecut ale domnului Dragnea, să ne uităm la minciunile de astăzi, la faptul că oamenii așteaptă salariile, pensiile și nu le au”, a declarat fostul premier PSD.

 

Eu n-am fost în decembrie 2013 la nicio întâlnire de genul ăsta, dar dacă este adevărată povestea cu porcul, eu cred că acel porc este un nesimţit şi chiar un penal şi ar trebui să se verifice. Trei, eu zic că în această perioadă trebuie să vorbească nişte oameni care încă sunt în funcţii, care au fost în funcţii şi care să vorbească de lucruri serioase. Se discută în ultima perioadă despre sistem, despre posibile defecţiuni ale sistemului, despre posibile acţiuni ilegale, despre posibile colaborări ilegale între anumite instituţii. Nu cred că discutăm acum de povestea porcului. (...) Despre genul acesta de informaţii care apar din partea diverselor persoane fizice sau juridice nu înseamnă că nu vom vorbi odată. Nu acum este momentul. Acum trebuie să vorbească alţii. Când va fi cazul să vorbim, vom vorbi”, a răspuns Liviu Dragnea.

 

Întrebat în continuare dacă a participat la evenimente private alături de Laura Codruţa Kovesi sau de Florian Coldea. Liviu Dragnea a replicat: ”Dacă o să fiu chemat la vreo comisie, o să spun”.

 

Chestionat de ce evită să spună în faţa presei acest lucru, liderul PSD a răspuns: ”Ca să nu se piardă interesul comisiei, să nu mă mai invite”.

 

De asemenea, întrebat cine e penalul despre care vorbea mai devreme, Dragnea a replicat: ”Porcul”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22