Mandatul Alinei Bica pus sub lupa CSM

A.g | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii a inceput un control amplu asupra desfasurarii activitatilor DIICOT din perioada 2013-2014, atunci cand institutia era condusa de Alina, in prezent aflata in arest preventiv, arata stiripesurse.

 

Controlul vizeaza structura DIICOT dar se va extinde si pe Serviciul Teriotiral Suceava. Se vor verifica eficienta mangeriala si modul in care se indeplinesc atributiile. Perioada acestui proces va dura doua saptamani incepand cu data de 16 martie.

 

Contextul in care Alina Bica ajunge procuror-sef la DIICOT:

 

Acest lucru se intampla in 2013 atunci cand presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au decis ca fiecare isi poate plasa un om intr-o institutie atat de importanta. Doar ca, norocul a fost ca Laura Codruta Kovesi conduce DNA-ul pana astazi si chiar o face foarte bine in schimb Parchetul General a suferit un compromis care putea fi evitat.

Numirea Alinei Bica in fruntea DIICOT in 2013 a fost o a doua incercare, asta dupa ce fostul Ministru al Justitiei, Monica Macovei a respins-o pe Bica la concursul pentru ocuparea functiei.

Vă aduc aminte că a fost numită în 2013, atunci când s-au făcut acele negocieri între președinte și Ponta, care era și interimar la Justiție, când am tot dat comunicate publice și am tot spus că nu e OK această procedură și chiar că sunt trei persoane care nu au ce căuta acolo și una dintre ele este dna Bica”, a spus Monica Macovei, în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

 

CITITI SIPrietenia penala Bica-Udrea si trocul pe justitie

 

Monica Macovei a adăugat că Alina Bica a mai venit o dată, la o altă competiție, și nici pe aceasta nu a luat-o. Era vorba de concursul pentru reprezentant al României în Eurojust, în Uniunea Europeană.

 

Întrebată dacă Victor Ponta, ca premier și ca ministru interimar al Justiției, avea acces la aceste informații în momentul în care a propus-o pe Alina Bica președintelui, Monica Macovei a precizat: „Avea acces la mult mai multe informații decât am avut eu. La mine a fost o chestiune fără informații de la servicii, a fost o chestiune bazată  pe evaluare, pe competență, pe atitudine. Dar el, ca prim-ministru, avea informații de la servicii”, a completat Monica Macovei.

 

Macovei a reamintit si de faptul ca Bica a fost filmata la Paris impreuna cu Elena Udrea, cele doua recunoacind ca sunt prietene de multi ani. “„Eu nu aș numi niciodată, nu aș propune și nu aș numi un om care este prieten cu politicieni”, a declarat Macovei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22