Mandatul la șefia DNA al lui Calin Nistor, prelungit cu încă șase luni

Laurentiu Gheorghe | 23.07.2019

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat că poartă discuții cu toți factorii importanți din sistemul judiciar pentru declanșarea procedurii de selecție a unui șef pentru DNA.

Pe aceeași temă

Ana Birchall spune că-și dorește un dialog înainte de a se alege un nou șef al DNA pentru „avea o baza de selectie foarte mare”.

"Dupa cum cunoasteti, am inceput discutiile in sistem, inclusiv cu Sectia de procurori. (...) Vreau sa asigur o baza cat mai mare, de aceea am inceput discutiile, le voi continua, sa putem avea o baza de selectie foarte mare. (...)

Criteriile o sa le anuntam, dar de aceea am discutii, pentru a asigura o baza cat mai larga. Doi: incredere ca rezultatul va fi unul care sa conduca la profesionalism si responsabilitate", a declarat ministrul Ana Birchall.

Declaratiile vin in contextul in care marti Sectia pentru procurori a CSM a prelungit mandatul interimar al lui Calin Nistor in functia de sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Secţia pentru procurori a CSM a prelungit, marţi, cu încă şase luni, mandatul procurorului-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor.

Decizia a fost anunţată de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, la finalul şedinţei.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Ulterior, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei de la acea vreme, a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Iohannis a respins însă această propunere.

Conducerea interimară a DNA a fost asigurată de Anca Jurma, iar din februarie 2019 de Călin Nistor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22