Manifestație de susținere a Parchetului Militar, autosesizat împotriva jandarmului bătăuș

Dora Vulcan | 24.01.2018

Cateva persoane s-au adunat, miercuri, in fata sediului Parchetului Militar, cu mesajul "Multumim", dupa ce procurorii militari au anuntat ca au deschis un dosar penal in cazul jandarmului care a lovit cu pumnul mai multi manifestanti in timpul protestului de sâmbătă de la București.

Pe aceeași temă

 

 

Mai multe persoane s-au adunat miercuri dimineață în fața Parchetului Militar, într-o manifestare spontană de recunoștință după anunțul făcut de procurorii militari, scrie News.ro.

 

Opt dintre cei prezenti au afisat mesajul"MULTUMIM", fiecare dintre ei purtand cate o litera de mari dimensiuni.

 

Mobilizarea pentru aceasta actiune, care a durat aproximativ o jumatate de ora, s-a facut pe Facebook. 

 

 

Parchetul Militar s-a sesizat în cazul jandarmului care a lovit manifestanţii cu pumnul

 

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în cazul jandamului care  a împărţit pumni la Universitate.

 

Este vorba despre faptul că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat sâmbătă pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie.

 

''Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestaţiei din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfăşurat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

 

La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie'', se precizează într-un comunicat al Parchetului Militar, citat de Agerpres  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22