Marcel Ciolacu anunță că PSD depune plângere penală la Parchetul General pentru fraudă

Redactia | 01.10.2020

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD va depune plângere penală la Parchetul General privind suspiciunile de fraudă la alegerile din Sectorul 1.

Pe aceeași temă”E curios, unde a pierdut PNL se acceptă renumărarea voturilor, unde a pierdut PSD nu. Văd că nu au dat azi-noapte ordonanță de urgență pentru desființarea instanțelor. (...) Vom face plângere la Parchetul General”, a declarat Ciolacu.

Antena 3 a difuzat miercuri seară imagini în care mai multe persoane ar umbla, în prezența jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripție Electorală a Sectorului 1. Gabriela Firea a preluat imaginile pe pagina sa de Facebook și cere repetarea alegerilor, acuzând frauda.

Clotilde Armand care și-a proclamat victoria în alegerile pentru primăria Sectorului 1 a prezentat joi noi detalii legate de ”manipularea ordinară” pe care PSD a pus-o în scenă la Antena 3. Politicianul spune că imaginile difuzate cu saci de voturi reprezintă o acțiune de intimidare a președintelui Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprîncu Nicolae, care astăzi trebuie să ia o decizie cu privire la sesizarea PSD de anulare a scrutinului.

Candidatul PSD Dan Tudorache a declarat joi că imaginile indică faptul că alegerile au fost viciate și, în opinia sa, se impune anularea scrutinului.

Ciolacu și Firea au lansat atacuri furibunde la adresa USR Plus și PNL și au cerut „sesizarea instituțiilor internaționale” după ce Antena3 a difuzat imagini dintr-o încăpere cu saci de voturi.

În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective.

Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral” - Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Par a fi mai mulți oameni care intră într-o încăpere în care se văd mai mulți saci. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză că reprezentanți USR ar fura voturi.

Clotilde Armand, candidata USR Plus și PNL la Primăria Sectorului 1, spune că este vorba despre fake news și că imaginile sunt de fapt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele respective sunt observatori care asistau numărarea, printre ei aflându-se și un procuror.

Toate acestea, pe fondul unor noi tensiuni apărute în această seară în fața Biroului electoral al sectorului 1. Mai multe persoane, aparent susținători ai PSD, au sunat la 112 și au reclamat că membri ai USR ar fi plecat de la BES1 cu un sac cu voturi. Spiritele s-au încins, în condițiile în care mai mulți membri USR încercau să plece de acolo, iar susținătorii PSD încercau să-i oprească.

În aceste condiții, la fața locului au venit jandarmii, care au încercat să calmeze spiritele. Jandarmeria a comunicat oficial că a intervenit la locul respectiv și că nu a fost nevoie ca vreo persoană neîndreptățită să intre în clădirea Biroului electoral de sector și că acea încăpere este păzită.

Apoi, pe paginile de Facebook ale mai multor social democrați au apărut imaginile în care se văd mai multe persoane care intră într-o încăpere în care erau mai mulți saci.

„Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face așa ceva!!! Să vezi cum useriștii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la ușă, dar tu să dai vina pe alții!!! În fapt, în fața camerelor useriștii au făcut circ și istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o țară membră a Uniunii Europene!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Clotilde Armand spune că este vorba despre fake news.

„Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați”, a scris ea, tot pe Facebook.

Poliția a anunțat că face cercetări pentru a se stabili ce reprezintă acele imagini și cine sunt oamenii care au intrat în acea încăpere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22