Marcel Ciolacu ar vrea ca PSD să voteze Guvernul Ciucă, însă baronii partidului se opun

Laurentiu Gheorghe | 25.10.2021

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, ar fi propus ca partidul să susțină în Parlament Guvernul Ciucă însă lideri importanți din teritoriu s-au opus. În plus, Ciolacu nu vrea să fie bănuit de blat cu Iohannis.

Pe aceeași temă

Unii baroni au cerut ca PSD să intre la guvernare pe față cu PNL, insă mai mulți vor să rămână în opoziție cu scopul de a câștiga toate alegerile în 2024, susțin surse politice citate de ziare.com.

Marcel Ciolacu le-a propus colegilor de partid ca PSD să voteze guvernul Ciucă pe o perioadă determinată: 6 luni. În primăvară, Ciucă să fie înlăturat, iar PSD să încerce formarea unei majorități parlamentare. Însă lideri cu greutate și partidului, printre care Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose și Paul Stănescu, nu vor să voteze alături de PNL. „Nu e sigur că o moțiune de cenzură va trece în primăvară. Totul depinde de USR. Guvernul Ciucă ar putea rezista până în 2024. Și atunci ce facem? Decontăm și noi guvernarea alături de PNL?”, se întreabă, retoric, unul dintre liderii PSD.

Alți baroni locali, cel mai vocal fiind Dumitru Buzatu, au cerut ca PSD să rămână în opoziție, unde crește constant. “Cea mai bună mișcare ar fi să-i împingem pe cei din PNL să refacă alianța cu USR. Ei au provocat criza, ei s-o rezolve. PSD n-ar trebui să se amestece. Miza pentru noi e anul 2024”, a susținut unul dintre parlamentarii social-democrați în ședința PSD.

Au fost și voci în partid care au cerut intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR pentru a avea acces la banii din PNRR și PNDL. De altfel, Marcel Ciolacu a cerut ministere la discuțiile cu liderii PNL, însă a fost refuzat de Cîțu și Vîlceanu. Florin Cîțu încearcă să se țină departe de PSD.

Potrivit surselor citate, Marcel Ciolacu se teme că partidul îl va acuza de blat cu Iohannis dacă va impune un vot în favoarea guvernului Ciucă. Pe de altă parte, sondajele comandate de PSD arată că societatea așteaptă soluții de la social-democrați, nu doar război politic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22