Marcel Ciolacu, despre intrarea la guvernare: Absolut toate variantele sunt pe masă

Redactia | 26.10.2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți dimineață, că în negocierile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și PNL sunt luate în considerare „absolut toate variantele”.

Pe aceeași temă

Aceasta înseamnă inclusiv susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

„Domnul Florin Cîțu uită un lucru: că nu poate negocia cu PSD, deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD. Suntem în același cerc vicios”, a afirmat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Acesta a spus că „absolut toate variantele” sunt luate în discuție în acest moment în ceea ce privește susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, marți dimineață, că PNL nu a decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că, luni seară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, unde a fost discutat inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR, după ce negocierile cu PSD au eșuat.

Duminică, liderii PNL și PSD au avut o primă discuție privind susținerea guvernului Ciucă. PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu mai vrea să aprobe lista de miniștri, înainte de depunerea ei în Parlament. Președintele PNL Florin Cîțu nu a fost de acord cu solicitările social democraților.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22