Marcel Ciolacu e deranjat de cafelele pe care parlamentarii PSD le beau la Guvern, la invitația PNL

Laurentiu Gheorghe | 27.08.2020

​PSD are suficiente voturi pentru a trece moțiunea de cenzură care va fi dezbătută luni de Parlament, susține liderul social-democrat Marcel Ciolacu, însă alte lucruri îl frământă acum.

Pe aceeași temă

Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, se plânge de șantajul PNL la parlamentarii PSD, precum și la primarii care fug din corabia PSD pentru a trece la liberali, dar tot el susține că are suficiente voturi în Parlament pentru a demite luni Guvernul Orban prin moțiune de cenzură.

„Parlamentarii PSD sunt sunați de celebrul secretar Costel Barbu și invitați la Guvern la cafele. În acest moment sunt suficiente voturi ca moțiunea să treacă, și fără UDMR. Avem voturile parlamentarilor PSD, ALDE, Pro România și PPU-SL", a spus Ciolacu, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă PSD ia în calcul depunerea unei a doua moțiuni de cenzură, președintele PSD a confirmat informația.

„E posibil să mai depunem altă moțiune de cenzură, în septembrie. Avem pregătit un nume de premier”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut indirect că votul pe moțiunea de cenzură a fost devansat pentru că partidul suferă de hemoragia de aleși locali care îndreaptă spre PNL. Astfel, el nu la contrazis pe președintele Klaus Iohannis, care a spus miercuri că traseismul politic a fost apanajul PSD, dar că îl deranjează presiunea la care sunt supuși primarii cu trei trandafiri în piept pentru a trece în tabăra adversă.

„Tot timpul când face rău ceva Guvernul e de vină PSD-ul. Nu suntem deranjați de traseism, ci de șantajul exercitat asupra primarilor”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă. PSD a transferat prin OUG peste 500 de primari în 2014, fără a-și pune atunci probleme de moralitate. Scopul scuză mijloacele este definiția politicii dâmbovițene de decenii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22