Marcel Ciolacu: Închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea Secției Speciale

Redactia | 12.11.2021

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la sediul Partidului Social Democrat, că sunt domenii unde negocierile pentru programul de guvernare continuă și că sunt necesare discuții politice.

Pe aceeași temă

Ciolacu s-a referit și la domeniul Justiției, și a precizat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție trebuie păstrată.

„Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite și vom avea o discuție politică. În acea zonă (n.red. Justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, a declarat președintele PSD.

Marți, la finalul primei runde de negocieri PNL-PSD-UDMR, Marcel Ciolacu a declarat că SIIJ ar trebuie făcută „mai funcțională”, dar nu desființată. Desființarea SIIJ a fost printre prioritățile Coaliției PNL-USR, iar PSD s-a opus unei asemenea decizii.

Proiectul privind desființarea Secției Speciale a fost trimis în Parlament de guvernul Cîțu la începutul anului, unde s-a blocat din cauza neînțălegerilor din fosta coaliție de guvernare. În forma trimisă de ministrul Justiției Stelian Ion, dosarele de la SIIJ urmau să ajungă la DNA. Cei de la UDMR s-au opus și au cerut ca acestea să ajungă la Parchetul General.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22