Marcel Ciolacu: Principala greșeală a fost când PSD a depus o moțiune împotriva PSD

Laurentiu Gheorghe | 11.10.2019

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, consideră căderea Guvernului Dăncilă rezultatul unui lung șir de greșeli început cu inițierea unei moțiuni împotriva PSD, de către PSD, în 2017.

Pe aceeași temă

Marcel Ciolacu afirmă că nu se numără printre cei care consideră că Viorica Dăncilă trebuie să se retragă din cursa electorală pentru Palatul Cotroceni, deoarece este convins că nu are cum să rateze intrarea în turul al doilea ale alegerilor prezidențiale, alături de Klaus Iohannis.

Într-o intervenție la Digi24, Marcel Colacu, a declarat că pe el nu l-a surprins rezulattul moțiunii de cenzură, deoarece PSD a făcut o serie lungă de greșeli.

„Nici PSD-ul nu mai avea matematic majoritatea, dar nici cele cinci partide care au reuşit să treacă moţiunea. Se pare că faptul că noi am rămas izolaţi a contat cel mai mult. (…) Principala greşeală a fost când am depus o moţiune împotriva PSD de către PSD. De acolo au fost mai multe greşeli care au fost decontate, toate, în ziua de astăzi”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu susţine că este convins că Viorica Dăncilă va intra în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

„Urmează să ne strângem, partidul, să vedem calea cea mai bună de urmat, presupun că vor fi nişte şedinţe lungi, ancorate în realitate, iar reforma într-un partid întotdeauna se face când este în opozţie, nu când este la putere”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a vorbit despre „un nou concept”, de „oameni noi”, de „reorganizare” şi o „reacţie mai rapidă, dar şi de „lucruri foarte clare în ceea ce priveşte comunicarea” PSD.

„Lista de priorităţi a partidului nu a fost cea corectă”, a precizat Ciolacu, arătând că în acest moment locul PSD este în opoziţie.

„Din cunoştinţele mele, nu există în acest moment un mandat a partidului, eu nu am ştiinţă de el. Din punctul meu de vedere, PSD a intrat astăzi în opoziţie, cine gândeşte altfel presupun că nu este ancorat în realitate şi părerea mea că aici este locul partidului în perioada următoare. Doamna Dăncilă este preşedintele partidului. Asta este realitatea, eu nu o pot nega. Presupun că urmează să ne strângem forurile partidului şi să luăm nişte decizii, nu sunt unul dintre cei care cred că doamna Dăncilă trebuie să-şi retragă candidatura”, a mai declarat Ciolacu, citat de News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22