Marcel Ciolacu (PSD) respinge propunerea ministrului Finanțelor (PNL) de scădere a TVA la alimente

Redactia | 27.06.2023

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a respins categoric propunerea ministrului Finanțelor Marcel Boloș (PNL), de scădere a TVA pentru alimente, în prima controversă publică dintre PSD și PNL.

Pe aceeași temă

Marți s-a înregistrat prima controversă publică între PSD și PNL în noul guvern. Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a respins categoric propunerea ministrului de Finanțe Marcel Boloș (PNL), care promisese scăderea TVA la alimentele de bază.

„Aud discuții despre scăderea TVA la alimentele de bază. Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate. Trebuie să ne uităm ce s-a făcut în trecut şi ce a funcționat, orice reducere la TVA a dus la o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp, în două săptămâni, preţurile au fost la fel. Deci nu a funcționat”, a declarat marți Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Cu doar o zi înainte, ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, anunțase o posibilă inițiativă de scădere a TVA la alimentele de bază. El a admis într-un interviu pentru Digi24 că nu a discutat ipoteza cu premierul Marcel Ciolacu și nici nu a prezentat un studiu de impact bugetar al acestei măsuri.

Boloș a vorbit despre posibila scădere a TVA, care acum este de 9%, la alimente precum făină, ulei, unele sortimente de carne, unele legume sau produse lactate. Soluția ar urma să fie discutată mâine cu premierul Marcel Ciolacu.

”Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA. N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție. Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%”, a declarat Boloș la Digi24.

Marcel Ciolacu a dat detalii despre intențiile sale legate de posibila scădere a prețurilor la alimente.

”Nu vorbesc de prețuri plafonate, ci de o schemă aplicată pe întreg lanțul. Voi veni cu această schemă în guvern”, a spus premierul Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22