Marcel Ciolacu: PSD vrea reîntregirea stângii și negociază o alianță cu Pro România și ALDE

Laurentiu Gheorghe | 06.03.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus vineri că dorește o alianță electorală cu Pro România și ALDE pentru alegerile locale și parlamentare și mai multe organizații locale deja discută astfel de strategii.

Pe aceeași temă

„Eu doresc o reîntregire a stângii. Am declarat acest lucru, am făcut anumiți pași. Am dat o decizie în interiorul partidului, fiecare organizație județeană să decidă ce alianță face. Sunt multe care vor alianță cu Pro România. Nu vă ascund că ieri am avut o discuție cu dl Ponta. Încercăm să depășim anumite momente”, a spus Ciolacu, într-un interviu pentru DCnews.ro, relatează Agerpres.

El a adăugat că „i-a întins o mână” liderului Pro România, Victor Ponta, şi depinde acum de acesta ce decizie va lua.

„Nu ascund faptul că ieri (joi - n.r.) am avut o discuţie cu domnul Victor Ponta şi încercăm să depăşim anumite momente. Mâna întinsă din partea PSD este una reală, decizia îi aparţine în acest moment domnului Victor Ponta. Noi suntem deschişi pentru astfel de alianţe, în primul rând de reîntregire a stângii, apoi categoric trebuie să avem un program politic comun”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a adăugat că nu exclude o alianţă cu ALDE.

„Nu excludem o alianţă nici cu ALDE. Acelaşi lucru a fost transmis în ceea ce priveşte ALDE în teritoriu, şi sunt lideri judeţeni care doresc, cel puţin despre alegerile locale vorbim acum, să aibă astfel de alianţe. Cred că o regrupare a celor trei forţe este un lucru benefic pentru stânga românească. Se poate regăsi într-un proiect politic şi o anumită latură de centru dreapta. Guvernele PSD nu au avut măsuri numai de stânga. (...) care au fost binevenite, bine fundamentate, care au fost benefice României”, a menţionat preşedintele interimar al PSD.

Recent, Victor Ponta a declarat că „problema PSD nu este preşedintele, problema lor e tagma jefuitorilor, lipiţi de Dragnea, lipiţi de Dăncilă, lipiţi de Ciolacu acum” și că Pro România nu face înțelegeri cu cei care „au vândut PSD la bucată”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22