Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că se va face o remaniere. E ceva normal

L. G. | 09.08.2022

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 9 august, că va avea loc o remaniere guvernamentală și că va exista o discuție aplicată în acest sens în coaliţie.

Pe aceeași temă

Întrebat despre numele posibililor membri ai guvernului vizaţi de remaniere, liderul PSD a precizat că nu doreşte să dea nume, deoarece e normal să fie discutat subiectul în coaliţie.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Asta a fost discuţia de acum o lună, o să avem o discuţie mai aplicată în interiorul coaliţiei. Nu vreau să am o discuţie punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu premierul şi pe urmă cu colegii mei. Nu vin aceste veşti la televizor date de cineva. Cred că un guvern funcţionează şi cu remanieri. E ceva normal, nu că susţin o anumită remaniere sau nu”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Parlament.

Întrebat dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, e vizat de remaniere, liderul PSD a răspuns: „La fel cum m-am abţinut şi în ceea ce priveşte pe domnul ministru Dîncu, lăsaţi-mă să avem aceeaşi abordare corectă, în interiorul coaliţiei”.

Despre varianta de a pleca acasă membrii Executivului care nu vor fi capabili să reducă cheltuielile cu 10% la instituţiile pe care le conduc, Marcel Ciolacu a spus: „Presupun că prim-ministrul are o grilă de evaluare”.

Declarațiile liderului PSD vin în contextul în care cu o zi înainte mai mulți lideri ai PNL au negat că s-ar fi discutat despre o remaniere guvernamentală.

Potrivit informațiilor apărute în presă, ar fi vizați ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), și ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22