Marcel Ciolacu, susținut de Dăncilă pentru preluarea președinției Camerei Deputaților

Redactia | 28.05.2019

Marcel Ciolacu va fi susținut de PSD pentru șefia Camerei Deputaților, pentru a ocupa locul lăsat liber de Liviu Dragnea, președinte al PSD până luni, când a fost condamnat de Curtea Supremă și încarcerat.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, după ședința Birului Politic Național al PSD că-l susține la conducerea Camerei Deputaților pe Marcel Ciolacu.

„Nu am avut nicio discuţie legată de o anumită persoană, legată de o anumită funcţie pe care să o ocupe cineva. La momentul actual, pentru noi este important să vedem cum ne poziţionăm în perioada următoare, cum trecem peste această perioadă dificilă şi cel mai importantă este unitatea partidului, pentru că aşa cum ştiţi trebuie să avem un preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD. S-a discutat cu parlamentarii PSD de la Cameră, am ascultat propunerile venite din partea membrilor PSD, pentru că am considerat că propunerea nu trebuie să mai vină de la preşedintele partidului, de la membrii BPN, propunerea trebuie să vină din rândul membrilor PSD din Camera Deputaţilor. Marcel Ciolacu a fost singura propunere, a fost susţinută în unanimitate şi această propunere va fi votată în CExN din această după-amiază”, a spus Dăncilă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD şi după ce a avut întâlnire cu parlamentarii partidului.

Ea a adăugat că are încredere că PSD va găsi o soluţie pentru a întruni majoritatea, astfel încât Marcel Ciolacu să devină preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar pentru asta a avut discuții cu ALDE și va avea discuții şi cu UDMR.

”Am avut discuție cu ALDE, vom discuta și cu UDMR pentru susținerea pentru președinția Camerei Deputaților, astfel încât să avem acolo un social-democrat, respectiv Marcel Ciolacu”, a mai spus Dăncilă.

Până la alegerea noului lider al Camerei, atribuțiile președintelui au fost preluate marți de deputatul PSD Carmen Moldovan.

Liviu Dragnea, președintele PSD și președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat luni de Curtea Supremă la 3 ani și șase luni de închisoare și a fost încarcerat în aceeași zi la penitenciarul Rahova.

Marți, MJ a notificat conducerea Camerei Deputaților după ce a primit o adresă de la Administrația Penitenciarelor cu privire la încarcerarea deținutului Liviu Dragnea.

Fost vicepremier în cabinetul Tudose, Marcel Ciolacu a recunoscut, în septembrie 2018, într-o postare pe Facebook, că este unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea și a scris că „Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare“.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22