Marcel Ciolacu vrea să renunțe la moțiune și să amâne congresul de alegeri al PSD

Redactia | 09.07.2020

PSD ar putea renunța la congresul de alegeri și la depunerea moțiunii de cenzură dacă punctul de vedere al președintelui interimar Marcel Ciolacu ar primi susținerea partidului.

Pe aceeași temă

Ciolacu a pus în discuție la ședința de partid de luni oportunitatea depunerii moțiunii de cenzură, atrăgând atenția că nu este prioritatea românilor în acest moment, dar și organizarea Congresului, au confirmat pentru G4Media.ro mai multe surse de la vârful partidului.

Mai mulți lideri locali ai partidului ar fi admis în ședința Biroului Permanent Național că moțiunea de cenzură ar putea fi o capcană și că nu ar fi oportună debarcarea guvernului, nici acum, nici în toamnă pentru că i-ar permite lui Ludovic Orban să se victimizeze și să acuze PSD de criza generată în plină pandemie de coronavirus. Printre acești lideri s-au aflat inclusiv Olguța Vasilescu și Gabriela Firea, prmarul de la Capitală.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică seara că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură, care „100% va trece” de votul Parlamentului. PSD vrea să propună un prim-ministru economist. „Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece”, a declarat Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres. Liderul social-democraţilor a spus că o primă formă a textului moţiunii a fost deja schițată de senatorul Şerban Nicolae şi că s-au strâns până în prezent 204 semnături de susţinere.

Liderii PSD au pus în discuție la ședința de luni și oportunitatea organizărăii Congresului care să aleagă noua conducere a partidului, argumentând că starea de alertă s-ar putea prelungi din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare.

Oficial, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că imediat după încetarea stării de urgență va avea loc congresul PSD.

„Se va ţine imediat după încetarea stării de alertă, nu vrem să facem adunări publice în starea de alertă, aşa cum, din nefericire, guvernanţii obişnuiesc să facă. (…) Noi sperăm, sincer, că această stare de alertă nu va fi prelungită în condiţiile actuale şi există nenumărate motive, le-am menţionat şi în conferinţele de presă şi în ieşirile conducerii partidului, şi, în consecinţă, noi sperăm să intrăm într-o relativă normalitate după data de 17 iulie, atunci putând să organizăm şi noi un Congres în condiţii normale”, a spus Romaşcanu.

Potrivit acestuia, membrii partidului au solicitat ca acest congres să nu se desfăşoare online, însă este necesar ca până la alegerile locale să existe o echipă de conducere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22