Marcel Vela: A fost oprit exportul de medicamente și închise unele puncte de frontieră

Laurentiu Gheorghe | 12.03.2020

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat joi seară că au fost închise punctele mici de trecere a frontierei și s-a interzis prin ordin al ministrului Sănătății exportul de medicamente și echipamente.

Pe aceeași temă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că punctele de trecere a frontierei cu trafic redus au fost închise pentru ca angajații de acolo să fie direcționați către posturile cu trafic intens. Totodată, a fost emis ordinul Ministrului Sănătății prin care a fost interzis timp de șase luni exportul de medicamente și echipamente medicale.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că polițiștii de frontieră de la punctele de trecere a graniței care înregistrează un trafic redus vor fi mutați către punctele de trecere intens circulate.

”Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei vor fi închise temporar următoarele puncte de trecere cu trafic redus: Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai la granița cu Ungaria, Sighet la granița cu Ucraina, Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet la frontiera cu Bulgaria, Rădăuți-Prut și Oancea la granița cu Moldova”, a precizat Marcel Vela.

De asemenea, Serbia a închis unilateral vămile de la Porțile de Fier II, Moldova Nouă , Foieni, Vâlcani , Lunga, Drobeta Turnu-Severin și Naideș, dar rămân funcționale cele de la Porțile de Fier I, Moravița și Jimbolia.

De asemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache a informat că deja au fost oprite în vămi TIR-uri cu medicamente și echipamente medicale care erau destinate exportului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22