Marea Britanie: Proprietarii care le inchiriază locuinte imigrantilor clandestini risca 5 ani de inchisoare

M. B. | 03.08.2015

Pe aceeași temă

Pentru  a descuraja imigrația, guvernul britanic înăsprește legislația, introducând, printre altele, pedeapsa cu închisoarea până la cinci ani în cazul proprietarilor care le închiriază locuințe persoanelor aflate clandestin pe teritoriul țării, scrie cotidianul The Guardian, citat de Agerpres.

 

Planul este aplicat deocamdată doar în West Midlands, ca proiect pilot, dar va fi extins la scara întregii țări și îi sancționează pe cei care încalcă legea cu amenzi și pedepse cu închisoare până la 5 ani.

 

Conform prevederilor viitoarei legi a imigrației, proprietarii vor fi obligați să verifice actele care dovedesc dreptul de ședere al unei persoane pe teritoriul britanic, examinându-i pașaportul sau permisul biometric de ședere.

 

Conform secretarului pentru comunități, Greg Clark, prin noua lege va fi creată o listă neagră a proprietarilor care încalcă în mod repetat legea și vor fi anunțate măsuri care să prevină oferirea spre închiriere a unor locuințe sub standardele de bază.

 

“Suntem hotărâți să eradicăm fenomenul proprietarilor care câștigă bani de pe urma imigrației ilegale, exploatând oameni vulnerabili și subminându-ne sistemul de imigrație. Pe viitor, proprietarilor li se va cere să se asigure că persoanele care le închiriază locuințele au dreptul legal de ședere în țară. Le vom pretinde, de asemenea, să își îndeplinească îndatoririle de bază ca proprietari, sancționându-i pe cei care dau cu chirie locuințe periculoase, murdare și supraaglomerate”, a explicat Greg Clark.

 

Premierul David Cameron a declarat că guvernul “nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă” pentru a răspunde “roiului de oameni” de la Calais. Un nou gard care va proteja intrarea în tunelul pe sub Canalul Mânecii va fi terminat vineri.

 

“Mulți văd Europa și mai ales Marea Britanie drept un loc care oferă perspectiva de câștiguri financiare. Nu este cazul - străzile noastre nu sunt pavate cu aur”, a avertizat și ministrul de interne, Theresa May, într-o postare pe Twitter.

 

Pe de altă parte, Consiliul pentru Refugiați a acuzat guvernul că acționează “reprobabil din punct de vedere moral”, după ce Ministerul de Interne a confirmat planul de a priva în mod automat de dreptul la alocații familiile ale căror cereri de azil au fost respinse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22