Marea Britanie trimite suplimentar 1000 de soldati în Europa de Est, pentru exerciții

P.c. | 17.01.2015

Pe aceeași temă

David Cameron, premierul britanic, a declarat vineri ca Marea Britanie va trimite inca 1.000 de militari pentru a lua parte la exerciții în Europa de Est, printre care si România. Decizia lui Cameron face parte din setul de masuri prin care NATO incearca sa asigure ofere asigurari aliaților de la frontiera estica, relateaza Reuters, conform ziarului Romania Libera.

 

Războiul din Ucraina, în care NATO susține că Moscova îi sprijină pe rebelii proruși cu arme și trupe, a provocat îngrijorarea unora dintre vecinii Rusiei care caută să obțină mai multe asigurări din partea Alianței Nord-Atlantice pentru apărarea lor.

 

'Rusia a ales să încalce dreptul internațional și se amestecă în afacerile interne ale unui stat suveran... Nu putem ignora această situație', a declarat David Cameron într-o conferință de presă organizată la Casa Albă după întâlnirea cu președintele american, Barack Obama.
'În acest an, vom contribui suplimentar cu 1.000 de militari pentru exercițiile din Europa de Est', a adăugat premierul britanic.

 

CITITI SI: VIDEO Conferinta de presa Klaus Iohannis - Jens Stoltenberg, seful NATO. OBIECTIVE: Cresterea prezentei NATO la FRONTIERA DE EST. Organizarea unei forte de INTERVENTIE RAPIDA

 

Ministerul Apărării de la Londra a precizat că, în total, contribuția Marii Britanii se va ridica la peste 3.200 de militari. Aceasta va include exerciții în țările baltice, Germania și România, în timp ce aproximativ 1.000 de soldați vor fi prezenți la un exercițiu major în septembrie, în Polonia.

 

Marina Regală britanică va trimite, de asemenea, o unitate operativă în Marea Baltică în cursul acestui an pentru un exercițiu naval, a adăugat ministerul într-un comunicat.

 

Anul trecut, aproximativ 3.000 de militari britanici au participat la exerciții militare în Europa de Est, în timp ce avioane de tip Typhoon ale Aviației Regale au fost implicate în operațiuni de patrulare în țările baltice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22